Zagrejte se uz „Vrućeg Rusa”: Napetost nestaje u trenu!
Beli Rus je koktel koji je planetarnu popularnost stekao nakon filma Veliki Lebovski sa legendarnim Džefom Bridžisom u glavnoj ulozi.
Bez obzira na ime, ovaj koktel nema velike veze sa Majkom Rusijom.
Dobro, ima votke, ali to je sve. Beli Rus je prvi put smućkan u Belgiji pre više od 70 godina, a da biste ga napravili „po propisu“ treba vam Kahlua, odnosno liker od kafe, slatka pavlaka ili mleko, koje može biti i kokosovo. U zimskoj varijanti možete preskočiti led i uživati u toplom napitku. Naravno, umereno, jer će vas alkohol vrlo brzo prevariti, piše CaffeBar&Restoran.
Vrući Rus
SASTOJCI:
* 2 čašice skuvane kafe
* 1 čašica Kahlue ili likera od kave
* 1 čašica mleka
* 1/2 čašice votke
* šlag prema želji
Tradicionalna italijanska karbonara: Tajna je u jednom sastojku
PRIPREMA:
Sipajte u lončić sve sastojke i zagrejte ih na temperaturu od oko 65 stepene, ali ne smeju da prokuvaju.
Sipajte vrući koktel u visoku čašu za čaj i prema želji ukrasite šlagom.
Komentari (0)