Nevena Madžarević: Nikad ne bih bila crnka
Poznato TV lice otkriva kada se poslednji put šišala na kratko, da je zahvalna genetici što ne pazi na kalorije i ne mora da trenira i zašto uveče obilno nanosi kremu
Urednica i voditeljka vesti na Prvoj TV Nevena Madžarević (37), jedna je od retkih žena čiji posao podrazumeva skoro svakodnevno šminkanje, a ona uživa u trenucima provedenim u šminkernici. Kaže čak da mašta o tome da ima dovoljno vremena, da nigde ne žuri i da može da se prepusti umeću televizijskih šminkerki. Međutim, informativni program ne dozvoljava te “male, ženske radosti”, već sve – od podloge do maskare – mora da se nanese za samo par minuta. Već deset godina me šminkaju Mirjana i Maja, tako da su naučile kako dišem. Sve što o šminkanju znam naučila sam od njih – kaže poznata Kragujevčanka.
Danas imamo neverovatno mnogo make-up preparata – od onih klasičnih, preko prajmera, hajlajtera i čega sve ne. Šta od svega toga koristite?
– Skoro ništa kad se sama šminkam, ali zato moje lice na poslu ima priliku da sve to “upozna”. Kad imam malo više vremena, pa njih dve mogu da me polako šminkaju, onako kako one žele, dobijem najviše komplimenata za izgled. Privatno su mi, za dnevne varijante, sasvim dovoljni puder, rumenilo, maskara i sjaj. Od Mirjane i Maje naučila sam upravo to – kako se pristojno našminkati u što kraćem roku sa samo nekoliko proizvoda.
Koje boje senki i karmina se najbolje slikaju i najefektnije izgledaju na ekranu?
– Mislim da je u mom slučaju najbolja kombinacija jače našminkane oči – čuveni “smoky eyes” i “nude” karmin. Privatno ćete me ređe sresti sa crvenim karminom.
Čime skidate šminku?
– Prvo gelom za umivanje, onda na red dolazi blagi piling, potom losion, a na kraju lice “natopim” kremom. Već godinama koristim iste proizvode.
Pre dve godine bili ste veoma zadovoljni što ste otkrili mikrodermoabraziju, jer ste imali utisak da, ma koliko predano čistili lice, uvek nešto ostane u porama, a ona eliminiše čak i to. Da li vam se još uvek dopada taj tretman?
– Sada radim drugi koji je veoma sličan, ali kada me pitate kako se zove i šta podrazumeva – ne znam da odgovorim. Jedna sam od onih osoba koja se potpuno prepuste stručnjacima. Sve dok sam zadovoljna rezultatima, ništa ne zapitkujem. Trenutno je to jedini tretman na koji odlazim, mada znam da je krajnje vreme da se posvetim borbi protiv bora. Način nege nisam menjala ni kad sam napunila trideset, ni kad sam proslavila trideset peti rođendan. Nadam se samo da me starost neće pitati gde mi je bila mladost.
Kada kažete da ste odjednom shvatili da ste preuzeli sve beauty rituale svoje mame, na šta konkretno mislite?
– Nikad ne otići na spavanje bez kreme i to – velike količine.
Koliko vremena odvajate za negu kose?
– Moj prijatelj Aleksa brine o njoj godinama. Mada mi stalno nedostaje vremena, trudim se da bar jednom nedeljno odem kod njega kako bi mi stavio pakovanje. Svesna sam kako kosi moram da poklanjam dodatnu pažnju, jer moj posao podrazumeva veoma često feniranje, a da ne govorim o tome što sam plava. Oduševljena sam efektima tretmana koji sam nedavno radila, jer mi je oporavio krajeve vlasi. Zove se “triniforce thickener”, a sadrži hijaluronsku kiselinu i kolagen, koji potpuno oblože dlaku.
Da li ste nekad imali kratku kosu ili je bojili u crno?
- Kratku kosu sam poslednji put imala u osnovnoj školi, a kao crnku sebe ne mogu ni da zamislim!
Imate veoma dobru figuru. Da li je ona isključivo rezultat genetike ili nešto i vi radite da biste tako izgledali?
– Ne ponosim se time što nisam fizički aktivna, a znam i da to nije dobro za zdravlje. Međutim, to je ona priča o dve strane medalje. Kada ste mršavi, ne morate da vežbate da biste održavali liniju, pa se ulenjite. Obožavam klasične masaže, ali i za njih imam sve manje vremena.
Ove vaše reči navode na zaključak da jedete sve što poželite.
– Zahvalna sam prirodi i genetici što ne moram da brojim kalorije. Volim da jedem sve i ne znam da li bih mogla da se odreknem neke hrane.
Da li se uključujete u priče o detoksikaciji, hrani bez glutena i ostale gastronomske novotarije?
– Nisam upala u tu histeriju. I dalje sam najsrećnija kada sam na maminoj domaćoj kuhinji. U njoj je sve zdravlje i ljubav ovog sveta.