Vesna Dedić otkrila zbog čega se rasplakala usred butika u Italiji (foto)

28/07/2017 | 12:24

Pošto je roman “Seti se naše ljubavi” najčitanija knjiga leta, spisateljica i TV autorka Vesna Dedić kao samostalni izdavač moraće leto da provede radno, ali iskoristila je sedam slobodnih dana da obiđe nekoliko divnih mesta u Sloveniji, Italiji i Austriji.

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана

Na Jelenovom grebenu uživala je u kmečkom turizmu i budila se okružena jelenima, u Gracu je posetila čuveni dvorac Šlosbergban, a potom je nekoliko dana uživala na Lago di Gardo u Dezencanu, Peskjeri i Sirmioneu.

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана

Naravno, šoping je bio nezaobilazna razonoda, ali ovoga puta s posebnim razlogom i neobičnom emocijom.

– S obzirom na to da će moja ćerka Lenka kao stipendista HMC projekta od septembra pohađati jednu od prestižnih engleskih srednjih škola, poseta Italiji bila je i prilika da joj kupim prva crna poslovna odela, košulje i ostale “smart dress” sitnice koje su obavezne za tinejdžere na Vajklifu. Naravno da sam se usred butika rasplakala, malo od sreće, malo zbog tuge. Najviše sam ipak uživala u Roveretu, gde se nalazi najveći muzej moderne umetnosti. Kada sam videla kako ljudi iz cele Evrope porodično uživaju s malom decom u eksponatima, pomislila sam s tugom kako generacija mog deteta nije mogla da uživa u Narodnom ili Muzeju savremene umetnosti u Beogradu – kaže Vesna koja trenutno piše scenario za jedan veliki TV šou-program čiji se naslov i voditelji još drže u tajnosti, ali očekuje se da će to biti jedna od najgledanijih zabavnih emisija naredne televizijske sezone.

Suzana JančićAntonio Ahel/ATA Images, instagram

Još iz rubrike