Verica Rakočević: Veljkova majka mlađa je od mene, kao i svekar, a na tu temu često se šalimo

14/09/2017 | 11:15

Kada s modnom kreatorkom Vericom Rakočević (69) provedete sat ili dva, osnovni utisak je – ako se u tim godinama tako izgleda, onda godine baš i nisu toliki bauk, kao što nas ubeđuje antiejdžing industrija. Sledeća konstatacija je da se sa ovakvom energijom, zaista, može sve. Zahvaljujući takvom izgledu i toj energiji, dizajnerka je mogla sebi da “priušti” trideset pet godina mlađeg muža. Njih dvoje će 19. septembra proslaviti četiri godine braka, a kada je upitate misli li da je u septembru 2013, kad se spremala za venčanje, bila hrabra, reći će vam:

– Kad ne sabirate i ne oduzimate već vas vode emocije, hrabrost vam nije potrebna. Uvek sam, po mišljenju nekih ljudi, donosila ishitrene odluke. Oni bi tako okarakterisali i ovaj brak, ali ja ni slučajno nemam takav utisak. Ispostavilo se da je meni ta `ishitrena` odluka – nagrada. Nažalost, kasno postajemo svesni mnogih stvari. Kad mi je majka govorila `da su mi one godine, a ova pamet`, smejala sam se. Doduše, ovu pamet imala sam i u dvadesetim, ali iskustvo i Veljko doprineli su tome da shvatim kako je život prolazna avantura. Zaista traje jedan tren. Ko ume da se u njemu snađe, ko svoj život čvrsto drži u svojim rukama, ko živi samo svoj život, ne baveći se tuđim – tu avanturu provede u veselju – ispričala je Verica za “Story”, a zatim odgovorila na pitanje koje zanima mnoge, “kako Veljkovu i njenu vezu doživljavaju njegovi roditelji“.

– Mislite ono `jadna njegova majka`? Ona poznata, klasična priča o `snaji koja dolazi u kuću, pa se ona i svekrva mrze` u našem slučaju pada u vodu. Veljkova majka mlađa je od mene, kao i svekar, a na tu temu često se šalimo. Veljkov tata, kad smo kod njih u poseti, pa ga pozove prijatelj telefonom, kaže: `Ne mogu dugo da pričam, ovde su nam deca`. Šta da kažem, osim: `Nemoj, Laki, majke ti`, ali on tvrdi da nas tako doživljava. Moja svekrva je neverovatno inteligentna žena i božanstvena osoba. Njoj je odmah bilo jasno šta će se desiti… Kad su se pojavile naše prve slike u novinama, otišla je na posao, a radila je u SUP-u, stavila ih na sto i rekla: `Ajde, da više ne bude komentara, ovo je moja snaja`. Kad rastete uz takve roditelje, ne možete da budete drugačiji nego što je Veljko.

Ostatak zanimljivog intervjua pronađite u novom broju magazina “Story” koji je u prodaji do 19. septembra

Brankica TreskavicaPetar Đorđević

Još iz rubrike