Tijana Dapčević: Bila bih bez dinara da nemam muža

31/10/2017 | 11:45

Pevačica koju trenutno gledamo u šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato“ otkrila nam je šta je naučila tokom braka, zašto se naježi svaki put kad prođe pored železničke stanice u Skoplju i šta radi kad lupi glavom u zid

Kada su vas pozvali u TLZP, šta ste prvo pomislili?

– Konačnooo! Oduševila sam se, jer sam veliki fan te emisije. Jedva sam čekala da dobijem priliku da budem deo tog programa, jer je zanimljiv, zabavan i kreativan, za razliku od raznih formata koje imamo priliku da gledamo na televiziji.

Šta čovek nauči tokom više od decenije i po braka?

– Da ne postoje nikakvi recepti o kojima svi pričaju i koje svi traže, da ništa nije savršeno, pa je glupo to očekivati od braka i da nema potrebe razmišljati o nekom receptu ako postoji ljubav. Ona je osnova svega, a bez nje nema ni razumevanja, ni strpljenja, ni tolerancije, ni braka. Milan i ja nismo samo supružnici nego i prijatelji, roditelji, poslovni partneri. Volimo se duže od petnaest godina i dokle god je tako, znam da ne postoji nijedna kriza koju ne možemo da prebrodimo.

Koja pesma i koji film vam deluju najerotičnije?

– Pesma “You sexy thing” grupe “Hot Chocolate”, a film “Devet i po nedelja”.

Čega se najviše plašite?

– Bolesti, zemljotresa i klovnova. Imam paničan strah od zemljotresa, jer to je nešto na šta nikako ne možeš da utičeš – možeš samo da sediš i čekaš da prođe. Naježim se svaki put kad prođem pored stare železničke stanice u Skoplju, na čijem zidu još uvek stoji sat čije su kazaljke zaustavljene na 5.17, kada se ’63. desio zemljotres u kom je ceo grad sravnjen sa zemljom.

Koje kolače najbolje pravite?

– Ja sam poznata “palačinkopravilica”, a moje dete je najveći fan palačinki. To su “kolači” koje najčešće spremamo u kući, ali s vremena na vreme, ugledamo neki zanimljiv recept na internetu, pa se bacimo na pravljenje. Sve što ima čokoladu u sebi – kućni je prijatelj.

Kada vam se desi nešto veoma lepo ili vas neko iznervira, koga prvo pozovete da podelite utiske?

– Milana, naravno. S njim delim sve, kao i on sa mnom – tako funkcionišemo sve ove godine. Posle njega, pozovem Tamaru – sestra je večni najbolji drug, ona me poznaje najbolje.

Da li ste skloni finansijskim ludostima?

– I te kako, uvek imam “rupe u džepovima” i da nema Milana, verovatno bih bila bez dinara.

Šta vas ovih dana najviše “smara”?

– Nenormalne gužve u saobraćaju.

Šta do sada niste uradili ili probali, a voleli biste?

– Volela bih da dobijem Oskara, ali polako, imam još vremena, desiće se i to.

Zbog kojih Vukovih osobina ste najponosniji?

– Ponosna sam zbog toga što je pažljiv, brižan, ume da pokaže ljubav i druga osećanja, pošten je, empatičan i mnogo voli društvo i ljude uopšte. I meni i Milanu najvažnije je da on bude čovek.

Kad ste bili mali, šta ste želeli da budete kad porastete?

– Dok sam bila baš-baš mala, htela sam da budem đubretar, a kasnije, kada sam prvi put videla i čula violončelo – odmah sam rekla da hoću da sviram tu “veliku violinu”. Bila je to ljubav na prvi pogled, a onda je postala i moj najbolji drug. Nikada se više nismo razdvojili.

Koliko imate tetovaža i da li je neka u planu?

– Trenutno pet, ali biće ih sigurno još – tetovaže su uvek u planu.

Šta mislite da ste bili u prošlom životu?

– Neki lider sigurno, vojskovođa velike vojske.

Hit odgovor!

Šta do sada niste uradili ili probali, a voleli biste?

– Volela bih da dobijem Oskara, ali polako, imam još vremena, desiće se i to.

Da ste novinar, koje pitanje biste najčešće postavljali?

– Upravo ono koje ste vi meni malopre postavili: “Šta ste hteli da budete kad porastete”. Ponekad baš to i pitam, jer mi je uvek zanimljiva reakcija ljudi kad sami sebe čuju dok izgovaraju da nešto jesu ili nisu postali.

Koji poznati muškarci su, po vašem mišljenju, oličenje dobrih frajera?

– Boško Jakovljević, Džerard Batler i Kolin Farel.

Šta radite kada “lupite glavom o zid”?

– Zavisi šta je u pitanju, nekad mi to pomogne da nešto promenim, a nekad ni to nije dovoljno, pa lupim opet. Beskrajno verujem ljudima, pa kad tresnem glavom zbog toga, postoji ogromna verovatnoća da će se to ponoviti.

Brankica TreskavicaLuka Šarac, privatna arhiva, Antonio Ahel/ATA Images

Još iz rubrike