Novak Đoković: Porodična slava prvi put s najmlađim članom

22/11/2017 | 12:29

Okružen najbližim članovima porodice, slavni sportista Novak Đoković (30) konačno je imao priliku da uživa u praznicima i aktivnostima koje prethodnih godina nije mogao da upražnjava jer je bio zauzet na turnirima. Ipak, sada se pogodilo da je Novakova najveća obaveza u novembru priprema porodične slave, što je bio dobar povod da svoju suprugu Jelenu, sina Stefana i ćerku Taru povede u srpsku prestonicu. Aranđelovdan je, stoga, poslužio kao sjajna prilika da novi član porodice Đoković, malena Tara, prvi put poseti domovinu.

U pripreme porodične slave bila je umešana čitava familija. Đokovići sigurno ne pamte ovako lep Aranđelovdan koji je obeležen u novom sastavu porodice i ispunjen dečjom energijom. Novak je već duže vreme planirao ovaj praznik, pa je još tokom boravka u Americi pre par nedelja razmišljao o svim detaljima dolaska u Srbiju. Bila mu je namera da svog sina Stefana, koji je već dovoljno velik da razume šta mu se priča, nauči osnovnim tradicionalnim običajima i od početka ga uvede u pravoslavnu veru kako bi dete, koje inače živi u Monte Karlu, znalo sve o svojim korenima i poreklu. Đoković je na dan slave, kako običaji nalažu, kolač odneo u crkvu i tom ceremonijom takođe Stefana približio slavskoj tradiciji. Kako izvor blizak teniseru navodi, mama i tata danima su Stefanu objašnjavali sve najvažnije stvari o srpskim verskim običajima. Novaku su njegovi roditelji usadili ljubav prema veri, a on sada želi da to prenese i sopstvenim potomcima.

Boravak u glavnom gradu Srbije Novak je iskoristio i za nekoliko važnih sastanaka koji su podrazumevali da sa suprugom Jelenom prisustvuje događajima koje organizuje njihova humanitarna fondacija. Jedan od njih odigrao se u subotu, kada je časopis koji je osnovala fondacija Novaka Đokovića održao panel „Otvoreni razgovori”. Događaj su svojim govorima otvorili upravo Jelena i Novak.

Šta su otkrili i poručili Novak i Jelena u svojim govorima, kako vreme u Srbiji provodi naš najbolji teniser, pročitajte u novom broju magazina “Story” koji je u prodaji do 28. novembra. 

Boris PopadićBoško Karanović

Još iz rubrike