Nina Seničar: Otkad sam prešla tridesetu primećujem da je mnogo teže ostati u top-formi

24/06/2017 | 10:53

Nina Seničar je devojka za koju će se i muškaraci i žene, bez oklevanja, složiti da je prelepa. Naravno, lepota je najvećim delom dar prirode, ali kad je neko godinama u svetu modelinga, a potom i glume, sigurno je da veoma mnogo zna o nezi, šminkanju i održavanju savršene figure. Delić toga, voditeljka kviza “Ja volim Srbiju” na Radio-televiziji Srbije podelila je s našim čitaocima.

Šta kažete šminkerima s kojima počinjete saradnju?

– U Italiji imam svoju šminkerku s kojom radim godinama, baš kao i sa frizerkom. Toliko ih dobro poznajem da ih pustim da rade šta žele, čak se i ne pogledam u ogledalo. Za emisiju `Ja volim Srbiju` šminkao me je i frizirao moj dragi prijatelj Aleksandar Đikić, koji je pravi mađioničar. Snimali smo više emisija u jednom danu, a on je uspevao da za deset minuta potpuno promeni moj izgled. Nisam zahtevna i ne mešam se kad vidim da neko zna svoj posao. Jedino tražim da ne bude previše šminke. Naravno, kada je reč o filmu, priča je drugačija. Volim da sa šminkerima popričam o svim detaljima, pred svaku scenu, jer je izgled u velikoj meri povezan sa emotivnim stanjem lika i okolnostima u kojima se nalazi.

Budući da su vam dostupni svi tretmani, da li čim se pojavi nešto novo požurite da probate ili malo sačekate da čujete iskustva drugih?

– Iskreno, retko idem na tretmane. Nemam živaca da sedim po salonima mada bi verovatno trebalo da počnem da se raspitujem šta je najefikasnije. Volim dobru masažu, jaku, sportsku.

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar) on

Da li tokom leta “bežite” od sunca, koristite li kreme s visokim zaštitnim faktorima i pazite li kada ćete otići na plažu?

– Otkad živim u Los Anđelesu, od sunca svakodnevno `bežim`. Nemam osetljivu kožu, ali ni sunce nije ono što je nekada bilo, pa zato moramo mnogo više da pazimo. Već neko vreme, pored uobičajenih krema s visokim zaštitnim faktorom, koristim Shiseido korektor u stiku sa faktorom 30. Uvek ga imam u tašni, jer je vrlo praktičan i efikasan.

Koliko puta nedeljno trenirate?

– Svakog dana, bez obzira na to gde se nalazim. Treniram čak i kad sam na odmoru. Jednostavno, to je moj način života, nešto što mi daje elan i energiju.

Stalno čitamo o raznim “novim, fenomenalnim, čarobnim…” režimima ishrane. Primenjujete li neki?

– Svaki dan počinjem smutijem od povrća, koji ima 13 sastojaka. Volim `pravu` hranu – ribu, jaja, povrće, voće… Dobro jedem tri puta dnevno i ne preskačem obroke, pa zato nikada nemam napade gladi niti potrebu da nešto grickam. Mada, iskreno, otkad sam prešla tridesetu, primećujem da je mnogo teže ostati u top-formi.

Autor: Brankica Treskavica
Foto: Alessandro Raboni

Još iz rubrike