Nenad Pagonis: Emotivan sam, ali nisam romantičan

21/11/2017 | 15:18

Proslavljeni kik-bokser Nenad Pagonis otkriva čime ga je supruga osvojila, na koji način njih dvoje vaspitavaju svoje mališane, čime im nikada neće dozvoliti da se bave, kao i šta ne bi voleo da mu zamere

Sa željom da razbije stereotipe o bokserima, višestruki šampion Evrope i sveta u boksu i kik-boksu Nenad Pagonis (30) prihvatio je učešće u humanitarnom takmičenju “Tvoje lice zvuči poznato”. Posle samo nekoliko nastupa, svojom muzikalnošću postao je miljenik kako stručnog žirija, tako i publike kraj malih ekrana, koja iz nedelje u nedelju očekuje njegovu novu transformaciju. Bio je roker, španski zavodnik, ali se lepo snašao i u ulozi poznate pevačice. I mada kod kuće ima dve dame od kojih je mogao svašta da nauči, priznaje da mu je uloga Jelene Karleuše teško pala.

– Od te imitacije potpuno drugačijim očima gledam žene. Dok sam bio u ženskom kombinezonu i na štiklama, bilo je to najtežih pet minuta u mom životu. Dovoljno naporna bila mi je i izvedba numere Despacito. S obzirom na to da je reč o pesmi na španskom jeziku, imao sam malo vremena za pripremu – kaže Pagonis i otkriva da su njegovi najmiliji ipak ostali oduševljeni imitacijom Eksla Rouza, kao i izvedbom pesme Šabana Šaulića.

Nenad Pagonis kao Mark Entoni pobednik pete epizode šoua “Tvoje lice zvuči poznato” (video)

Najveću podršku tokom čitavog takmičenja pružala mu je supruga, glumica Maja Brukner (36), koja veoma uspešno uklapa sopstvene obaveze i brigu o suprugu i njihovo dvoje dece Tesi (3) i Vladimirosu.

– Supruga je oduševljena mojim učešćem u ovom takmičenju i od samog početka dala mi je vetar u leđa. Istina je, u poslednje vreme mnogo sam više odsutan od kuće nego ranije, ali to je samo trenutno zbog priprema za mečeve koji traju u kontinuitetu s TLZP-om. Ona sve razume i u potpunosti me podržava – o skladu u svom braku govori Nenad i priznaje da je upravo kompromis temelj svakog dobrog braka, kao i iskren odnos prema samom sebi.

– Najbitnije za jedan brak jeste da ste zreli kao osoba i da stvarno želite porodicu. U tom smislu, neophodno je da čovek bude potpuno iskren prema sebi i svojim snovima. Nakon toga, ljubav je jedina sila koja nam je neophodna za dalji razvoj, pa se sve prepreke i razdvojenosti lakše prevazilaze. S druge strane, ako ja želim da `jurim ženske` a imam porodicu zato što `tako treba`, u tom slučaju, ne postoji dovoljna količina ljubavi koja može da održi tu vezu – priča kik-bokser dok ističe da je za jednu normalnu vezu neophodna i zdrava komunikacija:

– Naš dom odiše kompromisom na prvom mestu, naravno bude tu nekad i rasprava, u kojima ja uvek pokušam da nametnem svoju volju, ali uglavnom se trudim da zajedno u svemu odlučujemo.

I mada se bavi eksplozivnim sportom i ljudima van njegovog okruženja deluje veoma grubo, Nenad ne krije da je privatno potpuno drugačiji, pogotovo kada je reč o njegovim mališanima i supruzi.

– Moram da priznam da sam emotivan tip, ali ne baš mnogo romantičan. Za mene je dodir ruka u ruci, jutarnja kafica na balkonu, lepa reč poput `dobro jutro ljubavi, laku noć, volim te` i slično daleko značajnija nego neki romantični klišei, kao što su datumi godišnjica i rođendana. Pravo da vam kažem, ja često zaboravim i rođendan – iskren je šarmantni Novosađanin koji je u samom startu primetio da ni njegovoj ženi takve stvari nisu mnogo bitne, nego one prave vrednosti:

– Na samom početku privukla me je Majina muškobanjastost i harizma, dok su me kasnije sve više osvajale, pa i zadržale, njene osobine, poput vernosti i odanosti.

Kako bi svoju ljubav i brak ojačao i ulepšao, Nenad se pre par godina zajedno sa suprugom preselio u predgrađe Novog Sada, gde je sagradio divnu kuću pored Dunava. Srećan je što poseduje tako nešto i što je napokon uspeo da pobegne iz gradske vreve koja mu mnogo smeta.

– Kada shvatite da je zapravo sistem taj koji običnog čoveka drži u kandžama, prigradski ili život na selu jedina je opcija na korak do slobode. Kažem na korak, jer pravu slobodu čovek može postići jedino u svojoj glavi. Život u kući je fenomenalan za odrastanje dece a i za naš društveni zivot. Od naše kuće do centra Novog Sada ima 11 minuta kolima. Vrtić nam je na pet minuta. Sve je toliko blizu, a opet smo kao na selu i pored reke. Imamo psa, mačku i konja, vrt, bazen, sve ono što nam je potrebno za sreću – objašnjava kik-bokser i otkriva da je upravo to mesto idilično za zdravo odrastanje dece.

– Maja i ja trudimo se da ih vaspitamo s mnogo ljubavi. Uglavnom su dobri i sve se lepo reši, ali ponekad tata mora da zapreti i prutom – govori on i dodaje da je kod svojih naslednika prepoznao dosta svojih osobina, ali da bi najviše voleo da naslede njegovu tvrdoglavost i želju za dokazivanjem, mada ih nikada ne bi pustio da se bave njegovim pozivom.

– Podržao bih ih u rekreativnom bavljenju boksom, ali ako bi želeli da se time bave profesionalno, to ne bih mogao da prihvatim. Ipak, to nije sport, već gladijatorstvo i nešto najdestruktivnije što se klasifikuje kao sport. Tek sada, kada sam dobio decu, shvatam posledice kik-boksa – iskren je Nenad koji ističe da bi bio najsrećniji kada bi se njegova deca bavila umetnošću.

– Želja mi je da oboje upišu umetničku školu. Iako još uvek mala, Tesa već pokazuje interesovanje za muziku, balet i igranje. Muzika je moja velika ljubav i postoji velika želja da nakon završetka sportske karijere, sa svojim sastavom Jurassic Rock bend poradim na tome da ostavim trag u vremenu svojim pesmama – kaže Pagonis kome je, pored bavljenja muzikom i završetka sportske karijere u velikom stilu, najbitnija stvar da njegova dva deteta postanu dobri ljudi, koji će dati doprinos menjanju sveta nabolje.

Suzana JančićSiniša Ličanin/privatna arhiva

Još iz rubrike