Neda Ukraden: Presrećna sam što živim sa unucima

15/02/2018 | 22:01

Poznata pevačica nedavno je imala trostruki povod za slavlje jer su njeni unučići obeležavali svoje rođendane, a otkrila nam je i zbog čega je odlučila da stanuje sa ćerkom i njenom porodicom umesto da sebi priušti mir i vreme za odmor nakon napornog rada

U domu pevačice Nede Ukraden (67) najvažniji datum nesumnjivo je 25. januar kada je rođeno sve troje njenih uničadi. Pre šest godina dobila je unuke Nedu i Aleksandru, a posle dve godine i unuka Dušana. Zato trostruko rođendansko slavlje nikada ne izostaje, a ponosna baka, sa ćerkom Jelenom i zetom Predragom Minovićem, uvek se potrudi da iznenadi svoje mališane. Ovog puta, slavilo se nešto duže nego inače pa su devojčice i njihov mlađi brat imali dve zabave.

– Na dan njihovog rođendana organizovan je Svetosavski bal u Beču na kome sam učestvovala, tako da smo dan ranije napravili malu porodičnu žurku kada ih je baka počastila tortama i poklonima, dok su sutradan najpre slavili sa svojim društvom u vrtiću, a potom i u našoj igraonici “Bibi” – počinje priču uzbuđena baka i nastavlja:

– Dan njihovih rođendana jeste veliki praznik pre svega za moju ćerku Jelenu i njenog supruga Pecu, a onda i za mene jer sam žarko želela unučiće. Kada su se rodile najpre bliznakinje, a potom i Dušan, za mene nije bilo veće sreće, a što više rastu, sve više mi ulepšavaju život. Sve troje potpuno su različiti, ali je svako zanimljiv na svoj način i uživam dok ih gledam kako odrastaju – priča poznata pevačica koja kaže da rođendani nisu jedini povod kada svojim unucima kupuje poklone:

– Unuci nisu imali specijalne rođendanske želje kada je reč o poklonima jer ja njima konstantno kupujem novu garderobu, igračke, bojanke i druge zanimljive stvari. Pošto moj posao podrazumeva stalna putovanja, nikada se ne vratim bez novih stvari za njih pa su deca kojima nikada ništa ne može da nedostaje.

Ponosna pevačica tvrdi da je izuzetno zahvalna ćerki i zetu što su odlučili da sviju porodično gnezdo u njenom domu te može da provodi sve slobodno vreme sa unučićima koji je radosno dočekuju posle povratka sa svakog putovanja.

– Neobično sam srećna što žive sa mnom iako mnogima nije jasno kako mogu sebi da dozvolim da nemam sopstveni stan u kome mogu nesmetano da se odmaram. Međutim, meni je vreme provedeno sa unucima najveća relaksacija. Sav umor i napor koji osećam po povratku s puta nestane kao da je gumicom obrisan kada me njih troje dočekaju, svađajući se ko će baki otvoriti vrata. U poslednje vreme to je uvek Dušan jer ukoliko on ne otvori, sledi plač koji zna da potraje. Za mene nema veće radosti od toga – priča muzička zvezda koja trenutno obeležava pet decenija uspešne karijere i dodaje da su njene starije unuke veoma blage prema svom bratu:

– Neverovatno je koliko su Neda i Aleksandra lepo prihvatile Dušana i koliko imaju razumevanja za sve njegove nestašluke. Bilo da im upropasti neku igračku ili ih čak udari i počupa, one se ne ljute na njega i svesne su da to radi zato što je mali. Ipak, mi ga učimo da ne sme da bude grub prema sestrama i da mora da im se izvini uvek kada napravi neku grešku.

Poznata pevačica otkrila nam je i da je veoma ponosna na svoju ćerku koja s velikom lakoćom odgaja svoje mališane te tvrdi da je kao majka mnogo snalažljivija nego što je ona nekada bila.

– Sve mi majke imamo nešto zajedničko, a to je da želimo samo najbolje za svoju decu. Međutim, načini na koje to postižemo ekstremno se razlikuju. Ja sam bila prilično veliki paničar i toliko sam brižna da bih svako dete čim kine odvela u bolnicu. Moja Jelena sasvim je drugačija, što je donekle i normalno jer čuva troje dece, a ja sam imala samo nju. Ona s velikom lakoćom udovoljava potrebama svakog deteta jer su potpuno različiti, ide s njima na putovanja bez ikakve panike, skida im temperature, inhalira ih i sve drugo što je potrebno. Ima i veliku podršku mog zeta koji je brižan otac, a uz to je i veliki autoritet deci – iskrena je Neda koja kaže da i sama učestvuje u vaspitanju svojih unuka:

– Sve slobodno vreme provodim sa njima, ali nisam samo baka koja će im dati poklone i poigrati se već se trudim da im budem i pedagog. Učim ih kako da se ophode prema drugoj deci, kako da se ponašaju u društvu sa starijima, kako da čuvaju svoje zdravlje…

Ponosna baka, koju mnogi zovu i srpska Tina Tarner, osim unucima, veoma je posvećena i svom poslu. Njen radni tempo ni mnogo mlađe koleginice ne bi mogle da prate, a ona tvrdi da je rad ispunjava.

– Tokom nedelju dana promenim obavezno nekoliko država. Recimo, proteklog vikenda bila sam u Austriji, Sloveniji i Rumuniji. Konstantno imam koncerte, a paralelno pripremam i veliku proslavu pedesetogodišnjice moje karijere u Zagrebu koja će se održati 19. marta u velikoj dvorani “Vatroslav Lisinski”. Veoma se radujem tom nastupu i druženju sa hrvatskom publikom, a sve ostale uskoro očekuju moja tri nova singla – zaključuje Neda Ukraden.

Ivana Nikolić FVS, Z.Milutinović/ATA Images

Još iz rubrike