Miodrag Radonjić: Patio sam zbog ljubavi

26/12/2018 | 22:30

Poznati glumac nedavno je okončao dugogodišnju vezu, a nama je otkrio da njegovo srce može da osvoji samo inteligentna i ostvarena devojka, kao i da smatra da je udvaranje muška stvar

Glumac Miodrag Radonjić (29) srca publike osvojio je ulogom kriminalca Baće u filmu “Južni vetar”, ali i rolom policajca Zorana Janketića u seriji “Ubice mog oca”. Rođeni Beograđanin u svet umetnosti ušao je s velikim ambicijama, pa je tako pre nešto više od godinu dana s kolegom Milošem Bikovićem osnovao i producentsku kuću. Ipak, kada se svetla kamera pogase, Radonjić je običan mladić koji uživa u prirodi, čitanju, putovanjima, ljubavi svojih prijatelja, roditelja, brata, a ponajviše u osmesima svojih bratanica Manje i Dunje. Nije zaljubljen i tvrdi da jedino zadovoljna devojka može da osvoji njegovo srce. Emotivan je i vrlo impulsivan, naročito kada svedoči nepravdi, što je bio jedan od razloga da prihvati ulogu u rusko-srpskom filmu “Balkanska međa”. Ostvarenje koje obrađuje temu bombardovanja naše zemlje tokom 1999. godine domaća publika imaće prilku da pogleda narednog proleća.

U filmu “Južni vetar” glumite kriminalca Baću, kako ste se pripremali za tu ulogu?

– Svim svojim ulogama pristupam kroz analizu junaka, a često umem da izmaštam njihovu biografiju, što mi dodatno pomaže. S druge strane, u detinjstvu sam imao neposredna iskustva sa osobama sličnim Baći. Živeo sam u kraju gde su momci od 16 godina otimali mlađima i slabijima patike s nogu. Za mene malog dečaka to je bio veliki prestup, ali eto, mnogo godina kasnije pomoglo mi je da izgradim ulogu.

Kako komentarišete veliko interesovanje publike za film i više od 500.000 gledalaca u kratkom roku?

– Radosan sam i zbunjen, nisam se nadao ovom uspehu. Film obrađuje ozbiljnu temu, kojom smo ogolili, samo naizgled, šarmantne likove i nadam se doprineli da mlađa populacija shvati kako to nije ispravan način života.

Ovih dana publika vas gleda i u seriji “Ubice mog oca” gde tumačite lik inspektora Zorana Janketića, koji je nedavno postao i načelnik policije. Koliko će se s novom titulom vaša uloga menjati?

– Okolnost da je postao načelnik uticaće na razvoj mog lika, ali ne mogu da kažem da će postati negativac. Do izražaja će doći njegovi kompleksi i buntovnost. Biće uzbudljivo, gledajte…

Da li vam prija popularnost koju su vam donela pomenuta ostvarenja?

– Mada imam malo godina, moram da kažem da nisam mlad glumac. Već deset godina bavim se ovim poslom te je uspeh bio samo logičan sled. S druge strane, ne verujem u pojmove popularnost ili zvezda. Uvek mi je bilo nejasno kako ljudi na ovim prostorima uopšte sebe mogu da zovu zvezdama.

Izjavili ste da su vam članovi porodice najveća podrška. Ko vam je od njih najstroži kritičar?

– Tatu još nisam očarao nijednom ulogom. On je čovek koji me je vaspitao da u poslu uvek dižem lestvicu više. Mislim da je to što stalno pokazuje nezadovoljstvo prema mom radu neka vrsta pedagogije.

A kome ste najbolji bez ozbira na sve?

– Mami, ona me ne kritikuje i veoma je brižna. Često mi kaže da se ne trošim previše i brine da se ne povredim tokom snimanja. Shvatio sam da odrasteš onog momenta kada sedneš s roditeljima za sto i kažeš im: “Ljudi, sve je u redu, ne brinite ništa, dobro sam”.

Kako provodite vreme s porodicom?

– Najčešće nas okupljaju bratovljeve ćerke Dunja i Manja, s kojima svi volimo da se igramo. Takođe, u porodičnom okruženju uživam da provodim praznike. Za vreme Božića, doduše, uvek negde otputujem, ali za Uskrs svi zajedno odlazimo kod dede pa to ne propuštam.

U nedavnom intervjuu govorili ste o ljubavi sa ekonomskom analitičarkom Manjom Šuković, koja je nažalost prekinuta. Koliko je na krah veze uticalo to što vaša bivša izabranica već neko vreme živi i radi u Roterdamu?

– Nije samo to bio razlog, ali ne bih o tome mnogo da govorim. Manja je moja velika ljubav s kojom sam ostao u divnim odnosima. I danas se ponekad čujemo. Tačnije sa svakom svojom bivšom devojkom rastao sam se u miru i ostao prijatelj. Trenutno nisam zaljubljen, ali sam zadovoljan čovek.

Koliko puta ste u životu patili zbog ljubavi?

– Svaki put kada je dolazilo do prekida emotivne veze. Bilo bi čudno da je drugačije. Smatram da se ne treba stideti osećanja i bežati od njih. Često se muškarci prave čvršćim nego što jesu, ali sve je to maska.

Koje osobine bi trebalo da poseduje devojka koja će osvojiti vaše srce?

– Da bude inteligentna i zadovoljna sobom.

Kako gledate na činjenicu da žene sve češće preuzimaju inicijativu u osvajanju muškaraca?

– Tvorac savremenog modela psihologije Kurpatov u jednoj od svojih knjiga objasnio je da muškarac često ume da izgubi interes ukoliko mu devojka prva priđe, jer to znači da je on kao neko kome je namenjeno da bude udvarač svoj posao samim tim završio.

Suzana JančićBoško Karanović

Još iz rubrike