Milica Todorović: Radujem se devojčici

08/01/2018 | 21:00

Poznata pevačica otkrila je razloge povlačenja iz javnog života i koliku joj podršku u svemu tome pruža emotivni partner, pozorišni reditelj Miloš Paunović, s kojim želi da se ostvari u roditeljskoj ulozi

Nakon petnaest godina karijere, napornih nastupa, putovanja i mnogobrojnih odricanja koje šou-biznis zahteva, pevačica Milica Todorović (27) odlučila je da napravi višemesečnu pauzu i povuče se s javne scene do nove godine. Iako estrada najčešće ne trpi velika odsustva, poput ovog, pevačica kaže da se za svoju karijeru uopšte ne brine. Najbitnije joj je da se odmori fizički i psihički, kao i svoj glas koji je odavno postao umoran. Redovno pohađa časove iz tehnike disanja koji joj pomažu da svoje pevačke sposobnosti usavrši, što ćemo moći da čujemo na novom albumu koji se očekuje početkom sledeće godine, a pre toga u singlu “Show Program”, koji bi na televizijskim i radio stanicama trebalo da se pojavi ovih dana. U međuvremenu, svoje slobodno vreme poklonila je najmilijima, sestri, sestrićima i emotivnom partneru, pozorišnom reditelju Milošu Paunoviću, s kojim je već četiri godine u skladnoj vezi.

– Ovo je moja prva profesionalna pauza. Otkako sam s trinaest godina počela da pevam, konstantno sam bila izložena putovanjima, velikoj odgovornosti, nastupima. Umorila sam se i odlučila da nakratko to prekinem. Negde u julu javila sam svom menadžeru da mi do Nove godine ne zakazuje svirke. Počela sam da treniram, da se bolje hranim i puštam svoju boju kose. Sada imam mnogo više vremena za porodicu i najmilije.

Dosta se spekulisalo da je pravi razlog vašeg povlačenja s javne scene problem s kilogramima koji ste hteli da rešite. Ima li tu istine?

– Ne, ja sam srećna i uživam u ovih nekoliko kilograma viška. Oduvek sam želela da ličim na žensko, dobijem butine, kukove, stomačić. Možda bi trebalo da smršam dva-tri kilograma, tačnije da se malo zategnem u teretani, ali ništa radikalno.

Uglavnom se višak kilograma kod ženskog pola vezuje za neku vrstu nezadovoljstva, koji je vaš razlog?

– U poslednje vreme toliko sam radila da uopšte nisam imala vremena za sebe. Jela sam nezdravo jednom ili dva puta dnevno, loše i neredovno spavala. S druge strane, duboko verujem da depresija i nezadovoljstvo takođe imaju dosta uticaja. Ovaj posao je stresan i često ne možeš da ostaneš ravnodušan na razne situacije u kojima se nalaziš. Vrlo je moguće da je blaga depresija uticala na spontano taloženje mojih kilograma, mada je glavni uzrok, zapravo, neredovan život i nezdrava ishrana.

Zbog čega ste melanholični i depresivni?

– Ne znam ni sama, vrlo sam osetljiva, u stanju sam da zaplačem zbog bilo koje sitnice. Možda to ima veze s mojim horoskopskim znakom Vaga–Rak, ne znam šta je, ali to je tako. Banalne stvari umeju da me izbace iz takta, ali ja to uvek vezujem za to što sam od trinaeste godine sama u Beogradu, bez roditelja. Oduvek sam putovala sama, mnogo radila bez bilo čije potpore i moguće je da mi se to onda s godinama nakupilo. Često se osećam usamljeno, kao nekakva mašina za pravljenje para. Tada počne da mi nedostaje porodica. Psihoterapija mi mnogo pomaže u tim momentima.

Ko je vaše rame za plakanje u tim situacijama?

– Uglavnom moja starija sestra, koja mi je oduvek davala podršku. Mada, kada malo bolje razmislim, rame za plakanje pronalazim u bilo kojoj osobi koja se tu zadesi. Često umem da zaplačem svom PR Bobani, koja dobar deo vremena provodi sa mnom. Nemam problem sa suzama, ako mi se plače, to ću i uraditi, bez obzira na mesto i okruženje.

Kako dečko reaguje na ta vaša promenljiva stanja?

– To nisu promenljiva, već moja svakodnevna stanja, vrlo sam osetljiva. Ne volim što je to tako, ali šta da radim, Miloš je to prihvatio. Nisam histerična, samo sam emotivna.

Očigledno je da je Miloš savršen muškarac za vas, čime vas je osvojio?

– Moj dečko je prototip savršenog muškarca. Duhovit je i stalno nasmejan, pretalentovan je za sve. Bavi se pozorišnom režijom, tako da mu ne manjka talenta za muziku i glumu. Obožava da imitira mene i moju sestru. Nas je spojila upravo umetnička crta. Zajedno smo četiri godine, od toga dve živimo pod istim krovom i on je sve što mi je zaista potrebno.

Nakon što ste stupili u neki vid vanbračne zajednice, da li se između vas bilo šta promenilo?

– Kada smo počeli da živimo zajedno, moj prijatelj je rekao kako je sve gotovo i da sam ja, bez obzira što nemam zakonski papir, udata žena. Ja to tako ne gledam i smatram da se u našem odnosu ništa nije promenilo. Već drugu godinu uspešno balansiramo oko kućnih poslova, hranimo se napolju, mada sam ja u poslednje vreme počela i malo da kuvam.

Znači li to da ste pored Miloša počeli da sazrevate?

– Istina je da sam pored njega postala ozbiljnija, drugačijim očima gledam na šou-biznis i mnogo manje se nerviram. Isto tako, shvativši da kompromis gradi bilo koji zdrav i čvrst odnos, sve sam manje tvrdoglava i počela sam znatno da popuštam. Međutim, postoje i one stvari koje on bezuspešno pokušava kod mene da promeni, ali ja se ne dam, a to su neodgovornost i zaboravnost.

Očigledno je da su u vašoj vezi svi na dobitku, razmišljate li da je uskoro podignete na viši nivo?

– Naravno da razmišljam o udaji, kao i sve devojke. Ali kod mene je sve to usmereno ka jednostavnosti. S obzirom na to da radim svadbe, sve više shvatam da sam ja tip za intimnu ceremoniju na nekom romantičnom mestu, s potpuno običnom elegantnom belom haljinom. Veliki sam romatnik i uživam da priređujem romantične gestove. Najviše me razneže sitnice, kao na primer, neka emotivna poruka od Miloša, tada sam u stanju da zaplačem. Možda ljudima deluje drugačije, ali ja sam, u stvari, jedna “mica” kojoj je sasvim dovoljno da je neko pazi i mazi.

Gde su svadbeni planovi, tu su neizostavni i razgovori o deci, razmišljate li da se uskoro ostvarite u ulozi majke?

– Moram da priznam da je počeo da mi se budi materinski instinkt i želja da držim svoju bebu u rukama. Nikada pre to nisam osećala. Čak mi je i mama skoro rekla da kada se spomene beba, prvo pomisli na mene. Međutim, ništa ne želim da planiram, ako se desi – desi. Sve ima veze sa osećajem u stomaku, ako mi dođe, odlučiću se na taj korak. Trenutno mi je sve oko dece slatko, ali brzo se povučem kada vidim da neko dete sa strane histeriše, jer tada shvatim da ja ne znam ni sebe dobro da čuvam, a kamoli bebu.

Kada je već o deci reč, šta biste više voleli, da budete mama dečaka ili devojčice?

– S obzirom na to da moja sestra ima dva dečaka, koje obožavam i s kojima sam bliska, mislim da je red da ja dobijem žensko dete. Već smo maštali o tome kako će izgledati.

Tokom perioda odmora imali ste dve duetske pesme “Ljubi me, budalo” sa DJ Jankom i “Limunada” sa Eminom Jahović.

– Te dve numere desile su se sasvim neplanirano. Emina je napravila pesmu i predložila mi duet. Prihvatila sam, mada mi se reči fašista i terorista na prvo slušanje nisu dopale. Kasnije, kada mi je ona objasnila kakvo je njeno viđenje pesme, skakala sam od sreće jer sam shvatila da imamo hit, što se kasnije i pokazalo. Što se Janka i dueta “Ljubi me, budalo” tiče, znala sam da je s njim uspeh zagarantovan, tako da nisam mnogo razmišljala kada sam se upustila u novi projekat.

Od Nove godine vraćate se nastupima s tri nova singla, hoćete li opet po starom ili ćete ovoga puta imati blaži tempo i posvetiti se sebi?

– Sigurno je da ću smanjiti posao, jer ne želim ponovo sebe da dovedem u sličnu situciju koja bi zahtevala novu, veliku pauzu.

Suzana JančićPetar Đorđević, Damir Dervišagić

Još iz rubrike