Milena Vasić: Porodično slavlje za malog Lava (foto)

10/02/2018 | 20:00

Glumica Milena Vasić nedavno je sa suprugom, rediteljem Jugom Radivojevićem, organizovala proslavu trećeg rođendana njihovog sina, a tim povodom, podelila je s nama svoje metode vaspitanja koje primenjuje na sve troje njene dece

Poznata glumica Milena Vasić (39) priredila je rođendansku proslavu svom najmlađem sinu Lavu, kojeg je pre tri godine dobila s rediteljem Jugom Radivojevićem (45). Slavlje je organizovala u igraonici “Klupko” gde je okupila drage prijatelje, a glavni gosti bili su njeni sin i ćerka iz prvog braka – Nikola i Lana, kao i Jugov stariji sin Vuk. Zvezda aktuelne serije “Ubice mog oca 2” potrudila se da najmlađi uživaju u raznovrsnom sadržaju te im je organizovala animatore koji su bili u kostimima likova crtanog filma “Patrolne šape”, zatim bodipejnt majstore koje su im oslikavale lica, a specijalni gost bio je Branko Kockica.

– Bilo je mnogo lepo, sada sumiramo utiske, otvaramo poklone i zahvaljujemo ljudima što su se odazvali našem pozivu. Lav još ne ide u vrtić, ali redovno odlazi u igraonicu, tako da smo zvali decu s kojom se tamo igra, a i naši prijatelji dolazili su sa svojim nasledicima. Bilo je dosta malih gostiju, što Lavu mnogo znači jer je već u uzrastu kada se raduje svojim rođendanima – započinje priču Milena i kroz smeh otkriva da se njen sin obradovao mnogobrojnim poklonima.

– Čim se probudio narednog dana, pitao je gde su mu pokloni, ali ja sam, kao svaka pametna mama, dobar deo sakrila te ću mu ih kasnije davati. Smatram da je to dobra taktika, jer ako ih sve odjednom dobije, srećan je samo tog dana, a ovako će se radovati svaki put kada mu dam neku novu igračku. Dobar deo darova već je dobio i najviše se obradovao setu za golf i interesantnoj knjizi o džungli – govori glumica, ističući da je on veoma razuman i zreo dečak.

– Od Juga je nasledio miran temperament, dok je na mene veseo, komunikativan i veoma otvoren. Ipak, smatram da decu ne bi trebalo da posmatramo kao naslednike naših osobina niti produžetke roditeljskih navika. Oni su ljudi za sebe i što ih pre prepoznamo biće lakše i nama i njima – naglašava ponosna mama.

U skladu sa svojim stavovima, Milena u vaspitanju svoje troje dece vodi računa da svakome pristupa u skladu s njegovim karakterom.

– Pristalica sam produktivne komunikacije, pa makar ona bila žustra i malo povišenog tona. Važno je da deca kažu sve što misle, bez uvijanja, čak i kada se prave stariji i pametniji nego što jesu. U takvim situacijama obično im kažem: “Hajde da pričamo vašim jezikom” I dam im argumente nakon kojih brzo shvate da ne znaju baš sve i da nisu baš toliko veliki – objašnjava ona i ne krije da je zahtevniji roditelj kako u odnosu na bivšeg, tako i na sadašnjeg supruga.

– Ima jedna lepa krilatica koja kaže: “Mama je red, a tata sloboda.” Ona važi kako za Nikolinog i Laninog oca, tako i za Juga. Nije baš da je kod njih deci sve dozvoljeno, ali ne poštuju se mnoga pravila na kojima ja institiram – objašnjava Vasićeva i ističe da se prema Jugovom sinu iz prvog braka odnosi isto kao prema svojoj deci:

– Ne mešam se u bitne odluke u vezi s Vukovim vaspitanjem, već o tome odlučuju moj suprug i njegova bivša žena, međutim, pošto dosta vremena provodimo zajedno, utvrdili smo pravila koja važe za sve i koja bespogovorno moraju da se poštuju – ističe šarmantna Beograđanka.

Bez obzira na obaveze koje ima kao majka troje dece, Milena nikada nije zapostavljala svoju karijeru, a pored svih glumačkih angažmana, odnedavno je počela da vodi i novi kviz “Totalni obrt” koji se emituje na Top kanalu.

– ”Totalni obrt” odličan je kviz u kome može da uživa čitava porodica, a učesnici su uglavnom iskusni takmičari koji su već nastupali u sličnim formatima. Svoj voditeljski angažman doživljavam kao novu ulogu u kojoj se, između ostalog, i odlično zabavljam. Uskoro me očekuju i nove obaveze, kao što je snimanje trećeg serijala “Ubica mog oca”, ali i rad na novoj humorističkoj seriji u Republici Srpskoj – navodi atraktivna brineta koja ističe da ima veliku podršku čitave porodice te zahvaljujući tome odlično balansira između poslovnog i porodičnog života:

– Prvenstveno smo Jug i ja dobro organizovani te kad ja završim svoje obaveze, preuzimam decu i obrnuto. Mnogo nam pomažu i bake, kao i dadilja Ceca dok je Lav u poslednje vreme sve češće u igraonici “Klupko” koju drži moja sestra te za našu porodicu ima i status čuvaonice. Ipak, što sam starija, sve više shvatam da ne postoji zamena za roditelje. Kad sam odsutna, često pomislim da žene ne bi trebalo da rade dok dete ne pođe u prvi razred. Trebalo bi da budu potpuno oslobođene potrebe da obezbeđuju finansije jer topli obrok koji sačeka dete kada se vrati iz vrtića nema cenu. Moj posao je specifičan i kampanjski jer bude perioda kada nemam angažmane, ali i onih kada danima nisam kod kuće. Kada prihvatam poslove koji zahtevaju odsustvo, uvek se trudim da ispoštujem zlatno pravilo koje kaže da dete može bez roditelja da podnese samo onoliko dana koliko ima godina – zaključuje glumica.

Suzana JančićBoško Karanović

Još iz rubrike