Melina Džinović: Pariz je obeležio moj život

18/02/2018 | 19:13

Srpska dizajnerka sa holivudskom reputacijom tvrdi da je najlepše životne uspomene “zabeležila” u Parizu – gradu u kome je počela da živi sa suprugom i u kom su joj se rodila deca, otkriva šta se uvek nalazi u njenoj torbi i na kojoj zvezdi najbolje izgledaju njene haljine

Dizajnerka Melina Džinović (35) u proteklih sedam godina ostvarila je zavidne uspehe u karijeri, a njene haljine ponele su neke od najvećih svetskih zvezda, poput Šeron Stoun, Sofije Vergare i Dženifer Lopez. Pre nego što je počela da ostvaruje svoje modne snove, lepa brineta osnovala je porodicu sa pevačem Harisom Džinovićem (65), s kojim ima ćerku Đinu i sina Kana. Iako uvek ističe da su joj njeni najbliži na prvom mestu, kreatorka sigurnim koracima ide putem slave i uspeha. Dok ona spada u žene koje druge inspirišu, nas je zanimalo šta nju uvek može da nadahne.

Kako bi trebalo da izgleda veče vaših snova?

– Bilo je mnogo divnih večeri u mom životu, ali recimo, uvek volim da završim dan sa suprugom na večeri u našem omiljenom restoranu “La Societe” u Parizu.

Vaša omiljena poslastica je…

– Torta Ana iz hotela “Crowne Plaza”.

Na koji način se najefikasnije relaksirate?

– Uz dobru knjigu. Volim da čitam trilere i klasike dok ljubavni romani nisu moja sfera interesovanja.

Grad vaših snova je…

– Zasigurno Pariz. Uvek mu se rado vraćam jer me za tu metropolu vezuje toliko lepih uspomena. Tamo sam započela zajednički život sa suprugom, obe trudnoće sam provela u tom gradu, u Parizu sam upoznala i modu na način na koji se sada njom bavim. Fasciniraju me francuska kultura, arhitektura, gastronomija i zato je Pariz mesto koje mi najviše prija.

Koja svetska zvezda najbolje nosi haljine sa Hamel potpisom?

– Dženifer Lopez.

Imate li svoju omiljenu kreaciju kojoj se uvek rado vraćate?

– Sada je već retko nosim, ali to je definitivno haljina u kojoj sam bila na svojoj prvoj reviji u Beogradu 2010. godine. Reč je o sasvim jednostavnoj koktel haljini sa kockastim izrazom i kratkim rukavima, ali me za nju vezuju moji modni počeci i mnoge druge lepe uspomene.

Rad kog kreatora vas uvek iznova inspiriše?

– Kristijana Diora.

Kristijan Dior je inspiracija našoj kreatorki koja dizajnira samo haljine

U koju modnu deceniju biste se najradije vratili?

– Nemam omiljenu jer je svako vreme imalo vodeći trend, ali i opoziciju tome. U svakom razdoblju nalazim nešto što mi se dopada, pa mi se tako iz jednog vremena sviđa trend resa, iz drugog klasični kostimi, iz trećeg kaputi, iz četvrtog golišave haljine…

Vaš omiljeni grad za šoping je…

– Ponovo Pariz, jer tamo znam sve radnje, pa mogu da kupujem i na slepo.

Čiju obuću uvek rado nosite?

– Ne bih mogla da se opredelim za jednog dizajnera jer su danas kolekcije velike pa je mala verovatnoća da će vam se svi modeli svideti. Ali, ukoliko bi trebalo da se opredelim za jedan par, to bi svakako bile “Manolo Blahnik” cipele koje već dugo nosim.

Kada bi trebalo da date jedan modni savet vašoj ćerki, koji bi to bio?

– Da se uvek obuče u skladu s prilikom. Za mene nema ničeg goreg nego kada vidim žene u farmerkama na večeri ili u izerazanoj haljini na ručku.

A sinu?

– Da bude uvek uredan, čist, ispeglan… Smatram da je za muškarce to veoma bitno.

Ko je za vas žena od stila?

– Slavica Eklston.

Bez kog odevnog komada ne možete da zamislite svoj garderober?

– Haljine.

Šta se uvek nalazi u vašoj torbi?

– Telefon i “Diego Dalla Palma” ruž za usne u nude nijansi koji koristim već dvanaest godina.

Ivana NikolićMiloš Nadaždin. Mirko Tabašević, Antonio Ahel/ATA Images, guliver/getty, guliver/thinkstock

Još iz rubrike