Marina Visković: Razum i osećajnost (foto)

26/08/2017 | 19:33

Pevačica Marina Visković (29) ovih dana snima pesme za svoj treći album, a da će biti hitovi, garantuje tim saradnika koji čine Marina Tucaković, Braja i Damir Handanović. Garancija je i njen profesionalizam, jer njoj ništa nije teško, pa ni da se fotografiše za naš modni editorijal jednog od najtoplijih dana ove godine. Za samo pet minuta uspela je da u isti dan uklopi rad u studiju, ručak sa ekipom, poziranje za slikanje i nastup. Uza sve to, zadovoljstvo je kad sretnete pevačicu koja ne pokušava da pola intervjua potroši na hvaljenje svojih novih pesama, već posle konstatacije da veruje kako je ovo njen najkreativniji period, prelazimo na sasvim druge teme.

Da vam je neko pre desetak godina rekao da će vaš život izgledati ovako, šta biste pomislili?

– Potvrdila se izreka “Ono od čega bežiš – stigne te”. Dešavale su mi se stvari koje su mi delovale neverovatno, ali kad sve saberem, izuzetno sam zadovoljna i ponosna.

Od čega ste bežali? Od duge veze?

– Ne, nikad se nisam lako zaljubljivala. Još dok sam bila vrlo mlada, pošto sam rano počela da pevam, emotivni život bio mi je u drugom planu. To se promenilo kada sam upoznala svog sadašnjeg dečka. Ispostavilo se da je sve što je usledilo bilo vredno promene prioriteta.

Dečka? Zar niste vereni?

– Jesmo, malo ljudi to zna, mada je prošlo dosta vremena od tada.

Veridba je korak ka braku, a vi ste nedavno rekli da se uplašite kad ga neko pomene jer imate utisak da vas tamo čeka aždaja.

– Znam koliko je svaka generalizacija besmislena, ali čula sam bezbroj bračnih priča koje nisu nimalo lepe. Mnogo je razvoda, a kad pomisliš kako mnogi ulaze u brak, onda se i ne čudiš. Danas niko nikoga neće da trpi, već odmah podnosi zahtev za razvod. Daleko od toga da treba trpeti zlostavljanje, pa čak i lošu atmosferu, ali kad ljubav postoji, sve može da se sredi.

S obzirom na to da ste sedam godina u vezi i da živite s verenikom, vaš status je gotovo bračni.

– U suštini je tako, samo što nikad nisam maštala o venčanici i svadbi.

Da li ste se uverili da nema aždaje?

– Ponekad se pojavi, ali oteramo je zajedno.

Pre mesec dana, skoro sve dnevne novine objavile su na naslovnim stranama da je uhapšen dečko Marine Visković. Šta vam se tih dana vrzmalo po mislima?

– Sve to bilo je neprijatno i zbunjujuće, ali znala sam da nemamo čega da se plašimo. Ta epizoda je iza nas, a kako u vezi, tako i u životu, i lepa i ružna iskustva čine nas jačim. Sigurno je da sam bila zatečena reakcijom ljudi, jer svoju privatnost nikada nisam stavljala u prvi plan. Ne snalazim se u situacijama u kojima se od čoveka očekuje da se potpuno ogoli pred očima javnosti.

Rekli ste da svog dečka ne biste menjali ni za tri Breda Pita. Čime je to zaslužio?

– Verujem u ljubav za ceo život, a u njemu sam pronašla sve što mi treba. Ponosna sam na činjenicu da se stvarno volimo i posle sedam zajedničkih godina. Što smo duže zajedno, naša ljubav sve je jača. Za mene je to iznenađujuće, jer znam da odnos parova koji su dugo u vezi često pređe u naviku, a ja nikad ne bih mogla da s nekim tako živim. Lagala bih kad bih rekla da je Mirkova i moja veza svih tih godina bila idealna. Naše svađe su i glasne i burne, ali su osećanja koja nas spajaju neverovatno jaka.

Svojevremeno ste ispričali da Mirku nije baš drago što ste pevačica. Koliko mu je vremena trebalo da to prihvati?

– Verovatno ni on nikada nije mislio da će naći devojku sa estrade, ali desilo se upravo to. Najviše bi voleo da pevanje bude moj hobi, ali shvatio je da je muzika moja najveća ljubav i da ćemo biti najsrećniji ako on bude moj oslonac. Smatram da ljubav ne treba da iziskuje velike žrtve. Suština je da sve što radite u vezi – radite zbog ljubavi. Ukoliko na bilo šta pristanete zbog kompromisa, pre ili kasnije nabijaćete mu to na nos. Kad ljubav postoji, mnoge stvari se prevaziđu. Srećna sam što svoj posao sada radim potpuno rasterećena.

Verovatno nijedan momak ne bi bio srećan što drugi muškarci, tokom nastupa, gledaju njegovu devojku i maštaju o njoj?

– U stvari, ne bi ni bilo u redu da je ravnodušan, baš kao što ni meni ne bi bilo svejedno da je on u centru pažnje. Srećom, među nama vlada toliko veliko poverenje da ni on ni ja o takvim stvarima ne razmišljamo. Verujem da treba imati svoje zanimanje, jer za moj stepen ambicioznosti i toliko raznolika interesovanja nije dovoljno biti samo nečija žena.

Iznenadili ste me kada ste rekli da studirate psihologiju, jer to do sada niste pominjali.

– Studiram je isključivo zbog sebe, jer je to oduvek bila moja velika ljubav. Ako sve bude u redu, ove jeseni upisaću četvrtu godinu. Očekuje me ispitni rok, ali zbog silnih dešavanja nisam stigla baš mnogo da učim.

Možete li da zamislite da jednog dana neko kod vas zakaže psihološko savetovanje?

– Mogu! Moji prijatelji, pa čak i oni koje ne poznajem baš dobro, imaju potrebu da mi ispričaju toliko toga. Mislim da je divno kada umete da čoveka saslušate i razumete, a pogotovo kad znate i da mu pomognete. Naravno, sebe sam prvo “sredila”.

Koliko vam to znanje koristi u vezi?

– Veoma, ali i u svim drugim odnosima, jer sam naučila tehnike zahvaljujući kojima čovek može da sebi olakša život. Vrlo je bitno da stvarnost sagledate iz ugla koji će je učiniti povoljnijom za vas. Uopšte nije važno šta će neko sa strane misliti o nama, jer to je njegova, a ne naša stvar. Stvarnost ne postoji “negde tamo”, već u nama, a svi mi percipiramo je na svoj način. Ajnštajn je lepo rekao da je definicija gluposti kada na iste stvari isto reagujete, a očekujete različit rezultat. Morate da se menjate, pa će se promeniti i sve drugo. Vi, u stvari, nikoga ne možete da promenite.

Kad ste pomenuli i “sve druge odnose”, setila sam se fotografije na kojoj na jednoj žurki ćaskate s Marinom Tadić i Dajanom Jakšić. Izgleda da nema ni ženske, ni profesionalne ljubomore?

– Uvek će na svetu biti lepših, bogatijih, bolje obučenih žena od svake od nas. Kad to imate u vidu, shvatite da je ljubomora uzaludno trošenje energije. Zaista verujem da samo čovek koji drugome želi uspeh može da bude uspešan. Možda zvučim čudno, ali baš nikada nisam osetila ljubomoru.

Budući da je ovo razgovor koji ide uz editorijal, ne smemo da zaboravimo modu. Dugo su govorili da ste “zakopčani do grla”, a onda ste se “otkopčali”.

– Uvek sam želela da pobegnem od trendova i svega što se, u nekom momentu, vizuelno nameće. Ne bih pravila podelu na „zakopčana do grla“ ili „otkopčana“, jer sve zavisi od prilike i atmosfere. Jedino je sigurno da nikad neću preći granicu posle koje se ne bih osećala prijatno.

U čemu najviše volite da nastupate, a šta privatno najradije nosite?

– Kad sam na sceni, važno mi je da sam u stabilnoj obući i komotnoj odeći, jer volim osećaj slobode. Čim primetim da mi nešto odvlači pažnju s nastupa, to prestajem da nosim. Obožavam scensku garderobu, a kristale i mnogo nakita smatram neizostavnim, jer pod reflektorima sve to ima smisla. Privatno volim jednostavne stvari, kvalitetne materijale, sve je ležerno, čak se i ne šminkam.

Šta sve radite da biste imali takvu figuru?

– Cele godine aktivno treniram, ali – za razliku od većine – najviše se opustim tokom leta, jer tada često putujem zbog mnogobrojnih nastupa. Srećom, lako se vraćam u formu, a masaže su odavno postale jedan od mojih omiljenih rituala.

Brankica TreskavicaPetar Đorđević

Još iz rubrike