Marija Šerifović ne želi da se vraća u prošlost: Leptirići mi prave zbrku od života

29/10/2017 | 18:45

Jedan od najlepših glasova na domaćoj estradi Marija Šerifović, otkriva da je trenutno veoma zadovoljna singl statusom i da ne čezne za novom ljubavlju jer smatra da bi je leptirići u stomaku ozbiljno poremetili

Pored angažovanja na svom novom singlu, koji će prema najnovijim planovima svetlost dana ugledati tokom novembra, poznata pevačica Marija Šerifović (32) odlučila je da svoje obaveze ponovo upotpuni saradnjom s direktorom “Grand produkcije” Sašom Popovićem i po treći put nađe se u ulozi strogog ali pravičnog člana muzičkog žirija emisije “Zvezde Granda”. Svoju odluku ona opravdava dobrom zabavom i energijom koja tokom čitavog takmičenja vlada između nje i njenih kolega, ali i među takmičarima, te iz tog razloga ne želi u skorije vreme to da menja. Kombinacija igre i posla, kojim jedno ovakvo takmičenje obiluje, u potpunosti prija njenom temperamentu i mada su joj snimanja ponekad veoma naporna, svesna je da je deo kvalitetne priče koja je lepa, a prevashodno ih sve zajedno čini zadovoljnima. Uvek pozitivna, nasmejana i dobronamerna, srca publike osvojila je svojom neposrednošću u ophođenju prema takmičarima. Iako to ponekad podrazumeva veoma oštre komentare, ona smatra da je to jedini pravi način u bilo kom ocenjivanju, a slično se ophodi i prema ljudima u svom životu.

– Otvorena sam sa svima, s takmičarima, znancima, neznancima, prijateljima i porodicom. Ne umem drugačije niti želim drugačije da funkcionišem. Ono što mislim to i govorim. Znam da postoje ljudi koji zbog viših ciljeva ponekad nešto i prećute, međutim, ja imam svoj put od kojeg ne odstupam – objašnjava Marija i otkriva da takav njen stav ostaje potpuno nepromenjen čak i kada je reč o osobi s kojom je u emotivnoj vezi.

– U ljubavnim odnosima sam još direktnija, ne umem da taktiziram i uvek sve rešavam sad i odmah – govori pevačica.

Iako veoma svesna da ta direktnost i otvoren odnos podrazumevaju kolosek u dva smera, Marija priznaje da se sa osudama na svoj račun teško snalazi.

– Kažu da vrlo loše stojim s kritikama. Naravno, sve zavisi od koga, u kom momentu i na račun čega je ta kritika. Mislim da svaku adekvatno filtriram, vidim da li nešto od toga može da se upotrebi a ostalo prebacim u “Recycle Bin” – kaže ona i dodaje da je u poslednje vreme najviše onih koji manje-više ružno komentarišu njen lagani izlet u narodnjački stil, međutim, s tim nema nikakav problem jer je srećna što kao umetnik može svaku numeru i svaki žanr da iznese.

– Srećna sam što mogu da pevam šta god poželim, s druge strane, istina je da je pesma “Sama i nervozna” možda interpretirana malo drugačije. Da sam je otpevala s dva trilera manje, bila bi čist pop. Ali drago mi je što smo s njom malo raširili dijapazon kompozicija koje ću izvoditi, ne samo privatno već i zvanično – priča pobednica “Evrosonga” za 2007. godinu, kojoj je ova numera posebno draga jer ju je za nju napisao drug iz detinjstva Saša Nikolić, s kojim trenutno, osim drugarskog odnosa, gaji veoma lepu poslovnu saradnju.

– Sale i ja smo veoma dobri prijatelji, poznajemo se i družimo još od detinjstva. Drago mi je što nas je sada spojio i posao. Dobar smo tim – nadovezuje se Marija.

Jedna je od retkih s javne scene koja neguje svoja prijateljstva van javnog sveta na šta je veoma ponosna, međutim, ne krije da onog momenta kada se razočara, postaje radikalna i stara drugarstva koja nisu zaslužila da opstanu ne obnavlja niti voli da ih se seća.

– Ne volim da se prisećam starih prijateljstava jer smatram da od evociranja uspomena nemam ništa. Kada na određeni odnos stavim tačku, ne vraćam mu se jer je to traćenje vremena. Ako nije valjalo jednom, najverovatnije neće opet – objašnjava pevačica, koja sličan stav ima i o emotivnim vezama.

Trenutno ističe da je veoma zadovoljna životnim prilikama, kao i svojim singl statusom. Posvetila se karijeri, a nedavno je počela i sa zdravijom ishranom, dobro izgleda, a još bolje se oseća.

– U fazi sam života kada sam mirna i kada su svi segmenti mog života složeni baš onako kako treba. Nadam se da se neće pojaviti ništa i niko ko će to pokvariti – priča ona i dodaje da bi nova ljubav napravila samo zbrku u njenom životu i ozbiljno joj zasmetala.

Marija Šerifović iskreno o sukobu sa ocem, svom emotivnom statusu i želji da bude u dugoj vezi

– To menja moje stanje i ne umem da budem mirna, tako da lepritići mogu da sačekaju – priča Šerifovićka i ne krije da je raduje što napokon može sve svoje vreme da posveti karijeri i izlasku novog singla.

– Početkom sledećeg meseca, 4. novembra, izbaciću novu pesmu. Ono što je specifično jeste to što će aranžman svirati više od četrdeset muzičara. Tako nešto dešava se prvi put na ovim prostorima, jer je tehnički zahtevno i mnogo košta, ali s obzirom na to da pravimo bajkovitu numeru, veoma me raduje njen izlazak – ponosno tvrdi pevačica.

Suzana JančićAndreja Damnjanović, Petar Đorđević, promo

Još iz rubrike