Marija i Milan Popović: Toplim zagrljajem rešavamo probleme

17/04/2018 | 19:00

Novinari i voditelji popularnih emisija na Radio-televiziji Srbije otvorili su nam vrata svog stana na Kanarevom brdu i tom prilikom otkrili da je u njemu sve podređeno njihovoj devetogodišnjoj ćerki Sofiji, ali i još mnogo detalja iz svog porodičnog života

Prema poznatoj izreci, dom je tamo gde je ljubav, a kao što smo imali prilike da se nedavno uverimo, ljubav stanuje na Kanarevom brdu, u ušuškanom porodičnom delu Beograda. Konkretnije, uselila se u dom poznatih voditelja RTS-a Marije (33) i Milana Popovića (38) koji su uz pomoć ćerke Sofije (9) nov porodični kutak pre tri godine obojili toplinom koju jedan dom treba da ima. Do pre tri godine živeli su na drugoj adresi, u stanu od 28 kvadrata, ali kako je njihova naslednica postajala sve starija, prelazak u veći prostor bio je neminovnost.

– Kada smo prešli ovde, nikako nismo mogli da se naviknemo na dvostruko veći stan. I dalje smo se gurali, a Sofija je sedela tik uz mene umesto da se razbaškari. Pričala je da tako voli – prepričava nam Marija i kaže da, čim su došli, najveću sobu namenili su upravo ćerki.

Domaćica nam otkriva da je veći deo enterijera osmislila sama, i u šali kaže da ako to pitamo njenog supruga, hvaliće nam se kako je sve to njegovih ruku delo. Objašnjava nam da kao Bik u horoskopu veliku važnost pridaje životnom prostoru, te da joj je bilo bitno da ovaj kutak bude prijatan, topao i lep, a kada su svi kod kuće, najčešće su zajedno u dnevnoj sobi, iako Sofija ima sopstvenu sobu iz snova koja je prepuna igračaka.

Milan nam je otkrio da je za njih porodica svetinja, te da je uvek važnija od svega drugog pa i uspešnih karijera ovo dvoje novinara. Dok njega trenutno gledamo u serijalu “60 najlepših narodnih pesama“, Marija je voditeljka hvaljene emisije “Ordinacija“ koja nas svake nedelje uči očuvanju sopstvenog zdravlja. Premda njih dvoje pripadaju različitim redakcijama RTS-a, često se poslovno savetuju, jer ih je upravo zajednička profesija i spojila pre jedanaest godina.

– Upoznali smo se dok sam držao obuke mladim ljudima koji su želeli da postanu novinari, a ona je bila među njima. Seli smo da popijemo kafu da bih je posavetovao šta treba da radi, i nakon tog prvog susreta ja sam otišao i rekao drugaru da sam upoznao svoju suprugu. On se našalio da ja i dalje verujem da postoji žena koja bi se udala za mene. Ne verujem u filmske priče, ljubav na prvi pogled, ali s njom sam nakon dvadeset minuta osetio da bi to moglo da potraje za ceo život – prepričava nam Milan i otkriva neverovatnu podudarnost koja ih je konačno spojila.

– Momenat u kojem smo verovatno oboje shvatili da tu ima nečega bio je sasvim spontan. Sedeli smo u nekom društvu kada sam ja izjavio da mi je životna želja da dobijem ćerku koja će se zvati Sofija. A onda se Marija potpuno zbunila i pomislila da je meni neko sigurno rekao da je njena životna želja da dobije ćerku Sofiju. Trebalo mi je neko vreme da joj objasnim da nikada nisam čuo taj podatak i da je reč o pukoj slučajnosti – kaže voditelj o sudbonosnom trenutku.

Marija ima ideju i za ime drugog deteta, a njihova naredna devojčica zvala bi se Nađa. Kako kažu, Popovići žele da ostvare veliku porodicu i to uopšte ne kriju. Kuća puna dece za njih je večiti san, a oko jedne stvari svi ukućani su složni – Sofija mora dobiti sestru.

– Ona nas stalno pita kada će se to dogoditi. Mnogo želi sestru, a i mi bismo voleli da to bude ćerka jer o dečaku niko ne razmišlja. Ako bi se to, ipak, desilo, Sofija bi mu izabrala ime – kaže Marija, a njen suprug se nadovezuje i kaže da sebe uopšte ne vidi u ulozi oca dečaka.

– Znam šta sam ja radio kao momak i ne bih imao snage da razmišljam o tome da li će moj sin biti takav. Ako bih bio u situaciji da mogu da biram, uvek bih se opredelio za još ženske dece, mada ako bismo dobili dečaka, naravno da bih bio srećan – objašnjava Milan.

Mada danas važi pravilo da su devojčice u mnogo čemu slobodnije od vršnjaka muškog pola, Popovići kažu da su svoju mezimicu vaspitali tako da uvek bude na ispravnom putu.

– Sofiju smo od malih nogu naučili da bira društvo i da proceni okolnosti. To mi je uteha. Ona se sklanja od ambijenta gde se sluša folk muzika ili zna da se udalji od društva u kojem postoje negativni uticaji. Nismo strogi prema njoj. Trudimo se da joj objasnimo da smo ujedinjeni za nju, a ne protiv nje. Kod nas nema vikanja na dete, ali kada je neophodno, moramo da je kaznimo. Na primer, uveo sam policijsku traku oko njenih igračaka i pretvaramo se da su u zatvoru kada njihova vlasnica nije dobra – kaže nam Milan.

Mada se bave različitim vrstama novinarstva, Marija i Milan tvrde da sve više liče jedno na drugo kada su kod kuće.

– Čak smo zamenili neke osobine, pa sam ja dosta navika poprimio od Marije i ona od mene. I kada smo potpuno različiti, mi nađemo način da se sinhronizujemo. Takvi smo i oko kućnih poslova, pa sam ja, recimo, zadužen da napunim mašinu za sudove, jer Marija ne podnosi da se time bavi, dok ona radi neke druge stvari. Kada želim da se izvučem, umem da namerno oborim nešto samo da bi me oslobodila kućnih obaveza – šali se šarmantni voditelj.

Budući da je u prirodi Marijinog posla medicinska tematika, pitali smo Milana da li se supruzi obraća kada ima zdravstvene probleme.

– Svoje boljke doživljavam deset puta ozbiljnije nego ona. Dok ja mislim da umirem, ona opušteno odgovara da ne brinem, a ja očekujem dijagnozu. Ume da mi kaže šta verovatno nije u pitanju, ali posavetuje me da se obratim lekaru ako smatra da je potrebno. Interesantno je da ona toliko voli medicinu, a moja jedina životna mana jeste to što sam hipohondar – kaže nam on, dok Marija ističe da je briga o zdravlju prioritet otkako radi na svojoj emisiji.

– Budući da sam radeći ovu emisiju na izvoru informacija, mogu da razlučim važno od nevažnog i tačno od netačnog. Mnogo više računa vodimo o svemu što radimo, počevši od hrane, preko životnih navika – kaže voditeljka i otkriva koji je glavni recept za dobro zdravlje njenih ukućana.

– Kod nas u kući pola zdravlja je u humoru i zagrljaju. Stalno se nešto kikoćemo, a prva stvar ujutru kada se naše dete probudi jeste da se svi zagrlimo. To radimo pre nego što ode na pranje zuba ili bilo čega drugog. Ako se desi da nas čitavog dana nije videla, Sofija voli da nam se ugura u krevet i zagrli nas – kaže Marija.

Trenuci odsustva od kuće jednog ili oba roditelja zbog poslovnih obaveza najteže im padaju. Milan je ranije morao mnogo češće da bude na terenu kada je vodio emisiju “Zadnja kuća, Srbija“, mada danas nije tako.

– Otkad znam za nas, Milan putuje i najviše na svetu mrzim kada on ode od kuće. Ljudi mi obično tada kažu da je to prilika da se odmorim, ali ja im odgovorim da se nisam udavala da bih muža terala od kuće, već da bismo bili zajedno – kaže voditeljka i dodaje da je u njihovom braku poverenje od ključne važnosti.

– Milan i ja imamo opušten odnos u kojem niko nikoga ne pita kuda ide i šta radi. Mislim da sam jedina supruga kojoj muž ume da predloži da izađe s drugaricom na piće. Retke su takve žene, mada ja onda obično izaberem da ostanem kod kuće. Kada smo zajedno kod kuće, gledamo filmove ili igramo društvene igre ili umemo da izađemo u šetnju ili odemo da gledamo predstavu – kaže nam lepa voditeljka.

Boris PopadićPetar Đorđević

Još iz rubrike