Katarina Rašić: Šminku koristim samo kad moram

25/03/2018 | 17:18

Lepa pevačica nedavno se iz inostranstva vratila u Beograd zbog nastupa na “Beoviziji” i tu priliku iskoristila da se posveti nezi lica i tela, budući da u naše stručnjake ima najviše poverenja

Pevačica Katarina Sotirović Rašić (39) vratila se korenima i ponovo počela da sarađuje sa starim timom iz “Koktel benda“, čiji je naziv malo modifikovan u “Koktel Balkan“. Međutim, to je samo jedan od povrataka za ovu umetnicu koja se raduje što je nakon dužeg vremena u Beogradu posetila svoje omiljene saradnike koji joj pomažu da njen izgled blista od svežine.

Uskoro će napuniti 40 godina i potpuno je spremna za to. Kalendaru prkosi sve mladolikijim licem, zadovoljna što u tom životnom razdoblju ne mora da pribegava nikakvim specijalnim tretmanima, već pušta prirodu da sama učini svoje. Ipak, otkriva nam šta mora da učini kako bi održala ono što su joj dobri geni podarili.

Koliko često nanosite šminku?

– Šminku koristim samo kada moram, što znači kada idem na svirke. Naučila sam da to sama radim, jer u poslednjih 15 godina nema koji me šminker nije šminkao, pa sam pokupila sve trikove. Imam drugaricu od koje stalno tražim savete. Preko dana, inače, ne nosim ništa osim maskare, a ako mi lice nije u najboljoj formi, nanesem i neku blagu podlogu u vidu lakšeg tečnog pudera i to je sve.

Da li volite da eksperimentišete sa šminkom?

– Obožavam. Imam dosta šminke kod kuće, čitave setove i stalno kupujem još. Stalno sam po tim radnjama i oduševim se kao kada dete uđe u prodavnicu igračaka. Volim da imam sve boje i onda kombinujem svašta, zavisno od raspoloženja. Nekada su to svetlije, a nekad tamnije nijanse.

Svojevremno ste eksperimentisali i s bojom kose pa vas znamo i kao crnku. Možemo li očekivati da vas ponovo vidimo u nekoj drugoj nijansi?

– Neću menjati ništa, najprirodnije se osećam kao plavuša i ta boja stoji mi najbolje. Možda bi za mene i neka riđa bila dobar izbor, ali tu promenu sačuvaću za kasnije. Iz te boje nije teško vratiti se u plavo pa ćemo probati, što da ne?

Posećujete li često frizerski salon i da li je vaša kosa zahtevna?

– Idem često kod frizera, dva puta nedeljno, tamo se farbam, negujem kosu s vremena na vreme kada stavim neko pakovanje, uradim neki tretman. Retko kada kosu perem kod kuće. Moram priznati, dok sam sa Sašom živela u inostranstvu, nisam bila zadovoljna njihovim salonima pa sam ih izbegavala. U Turskoj mi je bilo dobro, oni su ludi za kosom i njenim održavanjem. Međutim, to pranje kose kod kuće tamo mi se smučilo i rešila sam da ovde to prepustim rukama frizera.

Da li ste išli u čuvena turska kupatila?

– Naravno, koristili smo često sve što njihova kultura pruža, čak smo jednom vodili i ćerku.

Prepuštate li salonima kompletnu negu tela?

– Uglavnom da. Imam drugaricu koja drži salon gde sve radim, a jednom u tri-četiri meseca radim malo jače tretmane lica, s obzirom na to da sada imam 40 godina i da mi je to potrebno.

Kakvog je tipa vaša koža i da li je zahtevna za održavanje?

– Suva je, ali moram da sebe samu kritikujem i priznam da ne pijem ni približno dovoljno vode koliko bi trebalo kako bi ona bila hidrirana. Nikada nemam vremena da popijem čašu vode i stalno me svi opominju zbog toga. Valjda ću se dozvati pameti. Inače, što se tiče akni ili bora nemam sličnih problema s kožom.

Koje bjuti proizvode najviše volite da koristite?

– Uglavnom su to kreme za lice. Takođe, mislim da mnogi domaći brendovi imaju sjajne karmine, posebno oni koji su mat. Fantastični su jer se ne skidaju ni po sedam-osam sati. Volim da listam i Avonove kataloge i uvek se obradujem kada mi stigne porudžbina pa otvorim kutiju, a u njoj sve i svašta. To je mamina i moja omiljena zabava. Generalno, postoje žene koje godinama koriste jedno te isto, a ja stvarno volim da eksperimentišem. Proizviode uglavnom biram prema teksturi i mirisu.

Stižete li da uživate u masažama?

– Zaista nemam vremena, i kada bih vam pokazala poruke između moje maserke i mene, smejali biste se. Nas dve ne možemo da se vidimo poslednja dva meseca i nikako da se uskladimo s vremenom. Takođe, trebalo bi da krenem u teretanu zbog operacije kičme koju sam imala. Meni je vežbanje neophodno isto koliko i da ujutru operem zube i umijem se. Međutim, ja to ne radim i sve prepuštam slučaju što mi takođe ne valja. Verujem da će se 80 odsto čitalaca prepoznati u tome.

Nekada ste posećivali solarijume, međutim namerno ste prestali?

– Tako je, pre svega zato što su štetni, ali nekako sam se pomirila sa činjenicom da sam bela i da je to tako. Nedavno sam se slikala sa četiri drugarice i nisam mogla da verujem koliko mi se ten razlikuje od njihovih. Bela sam kao duh. Kada sam na plaži, čak i ne volim da se sunčam, već se brzo sklanjam u hladovinu.

Nikada niste krili da ste radili estetske korekcije, mislite li da je u našem društvu to i dalje tabu tema?

– To sam uradila pre 11 godina i o tome više i ne razmišljam. Za mene je to oduvek bila normalna stvar i važno je da napomenem kako sam to uradila zbog sebe same, ne zbog muža niti posla. S druge strane, ne mogu da razumem poteze nekih žena i njihovih estetskih hirurga koji dođu do toga da sebi urade antireklamu.

Da li ste trenutno zadovoljni svojim telom?

– Nisam u potpunosti. Volela bih da više vežbam, mada mi je drago što sam se sada vratila na kilažu koju sam imala pre prve trudnoće. S kilogramima sam u sjajnim odnosima, a čak i ne vodim računa šta jedem. Uživam u čvarcima i neograničenim količinama eurokrema.

Boris PopadićAndreja Damnjanović, youtube printscreen, instagram

Još iz rubrike