Jelena Ivanović Tomašević: Tajna mog braka leži u velikoj porodici

05/11/2017 | 18:35

Modni skaut i bivši model Jelena Ivanović Tomašević otkriva recept uspešnog emotivnog odnosa, kao i na koji način je nedavno sa suprugom i sinovima proslavila jedanaestu godišnjicu bračne zajednice

Bivša manekenka a danas vlasnica modne agencije Model Scouting Office Jelena Ivanović Tomašević (39) u proteklom periodu imala je dosta razloga za slavlje. Naime, početkom oktobra imala je čast da na “Nedelji mode” u Parizu ponosno ponese modele japanskog kreatora Iseja Mijakea. Iako na pistu, svojom odlukom, nije kročila proteklih petnaest godina, poziv čuvenog dizajnera nije želela da odbije. Međutim, pored ovog i mnogih drugih poslovnih uspeha, osmeh na njenom licu izmamio je i jedan prvatan razlog. Reč je o jedanaestoj godišnjici braka, koju je 17. oktobra proslavila sa svojim izabranikom, glumcem Branislavom Tomaševićem (38), s kojim ima tri sina, Dušana (10), Bogdana (8) i Stefana (1).

– Jedanaest godina braka, a dvanaest ljubavi, obeležili smo na zajedničkoj večeri i druženju sa sinovima. Ljubav – to smo svi mi – otkriva Jelena i ističe da, iako to sada nije bio slučaj, ona i suprug često nađu vremena samo za njih dvoje.

– Mi smo par koji uživa u porodičnoj zajednici, ali nikako ne zaboravljamo da negujemo samo naš odnos. Često krademo romantične vikende za sebe. Ove godine, za tako nešto odabrali smo Rovinj i bilo je divno – priča modni skaut, kojoj su ti trenuci sa suprugom veoma dragi jer je često podsete na neke prošle dane, mada ipak priznaje da više uživa u sadašnjosti i onome što ima.

– Divne su uspomene, ali još je lepše kada ste zahvalni za one momente koje trenutno živite. Mi to činimo toliko intenzivno da svake godine proslavljamo i uživamo više u stvarima koje su aktuelne nego u sećanjima – govori manekenka.

Prisećajući se svoje početne zaljubljenosti u Baneta, Jelena navodi da je to samo jedna od etapa ljubavi koju svaki par mora da proživi i pre ili kasnije ih nadogradi rađanjem iskonskih bezuslovnih osećanja:

– Divno je što ljubav kao takva nema granica i što se ispoljava na mnogo načina, koje možemo da iskusimo kroz bezbroj situacija u zajedničkom životu.

Kada su emocije u pitanju, Jelena smatra da ne postoji nikakav provereni recept koji bi nekome mogla da preporuči. Kao tajnu svog dugotajnog braka, ali i uspeha, vidi prvenstveno u velikoj porodici i njenoj stabilnosti.

– Istina je da velika porodica umnožava prilike za zajednički napredak, motiviše ka grupnim ciljevima i učvršćuje odnos, mada je poštovanje lične i tuđe slobode nešto što istovremeno veoma zbližava – kaže ponosna supruga i mama, koja poput prave princeze uživa u svom braku, ali i ljubavi, poverenju i poštovanju svoja tri naslednika:

– Predivan je osećaj biti obožavano biće četiri musketara, ja sam srećna i ispunjena žena.

Veoma je vredna, mnogo radi i svoju agenciju Model Scouting Office svakodnevno uzdiže na novi nivo poslovnosti, te je na taj način uspela da je uvrsti u red svetski priznatih skauting organizacija.

– Visok renome koji sam stekla u modnim metropolama omogućio je mojoj agenciji najviši plasman, a samim tim i našim licima pouzdan put karijere. Već godinama organizujemo prestižni konkurs novih lica kroz projekat “Lice godine” i pokrivamo menadžment modela iz svih šest država bivše Jugoslavije – s ponosom priča nekadašnja muza mnogobrojnih modnih kreatora i dodaje da se na taj način, oko svakog kandidata, modela ili manekena jednako trude i ulažu sve svoje iskustvo, vreme i energiju.

– Moje manekenke imaju sreću da iza sebe imaju tim stručnih lica. Preuzimamo brigu o odabiru posla za njih, štitimo ih, podržavamo, bodrimo, savetujemo, ali ujedno smo vrlo profesionalno zahtevni, poput sportskih trenera, kada je takvo ponašanje potrebno za njihovo dobro – objašnjava modni skaut dok ponosno govori o dobijenim nagradama:

– Nedavno sam dobila još jedno novo skauting priznanje koje mi veoma imponuje, pogotovo što je reč o muškoj kategoriji. Naime, naš model Adnan Lugavić, predstavnik Bosne i Hercegovine, osvojio je prvo mesto na “Licu godine sveta”.

Suzana JančićStory press

Još iz rubrike