Dvostruko slavlje u domu Katarine i Milana Gromilića: Dan podređen našim princezama (foto)

01/10/2017 | 12:37

Poznati umetnici Katarina i Milan Gromilić nedavno su organizovali rođendansko slavlje za ćerke Hanu i Mašu kome se najviše obradovala njihova najstarija mezimica Lara, a bila je to prilika i da nam otkriju kako funkcioniše njihova mnogobrojna porodica

U porodici baletskih igrača i koreografa Katarine (34) i Milana Gromilića (38) uvek ima razloga za slavlje. Ovog septembra njihova ćerka Hana napunila je sedam godina i krenula u prvi razred, starija Lara pošla je u drugi dok je najmlađa Maša proslavila prvi rođendan. Negde između svih značajnih datuma njihovih mališana i sam Milan skromno je obeležio svoj rođendan koji je, otkad su postali roditelji, pao u drugi plan. Kako su njihove ćerke Hana i Maša rođene u svega nekoliko dana razmaka, ponosni roditelji upriličili su im zajedničko slavlje u igraonici u blizini njhovog doma na Bežanijskoj kosi.

– Ovo je petnaesti put da organizujem rođendan u igraonici, tako da već imam toliko iskustva da taj posao obavljam poput pravog profesionalca. Jeste da je ovog puta sve bilo malo napetije jer sam u istom periodu startovala s novim poslom, počela sam da držim časove kardiobaleta, a uz to se pripremamo i za preseljenje u novi stan, ali nekako smo sve izgurali – počinje priču Katarina i nastavlja:

– Hana je trenutno u fazi kada želi da bude princeza pa je odlučila da ima romantičnu haljinicu i tortu s krunicom, a mi smo joj ispunili tu želju. Lara je, takođe, htela da bude slična svojoj sestri dok sam za Mašu izabrala tortu s leptirićima i cvetićima jer me to asocira na nju, a njenu haljinicu dizajnirala je prijateljica Sanja Konjević. Pošto su moje ćerke izrazile želju da i ja izgledam kao princeza, pozvala sam u pomoć kreatorku Mariju Šabić, koja je maher za takve haljine dok Milanu nije preostalo ništa drugo osim da nas stilski isprati.

U velikoj igraonici na Novom Beogradu, srednja ćerka poznatog para okupila je svoje nove školske drugove, a tu su bila i deca njihovih prijatelja i rođaka, tako da su imali nekoliko desetina gostiju.

U centru pažnje bila je Maša s kojom su svi želeli da se igraju, a ona je uživala u svoj toj pažnji.

– Hana je bila presrećna što slavi rođendan s mlađom sestrom. Mašu smo pripremili za slavlje i bila je vrlo uzbuđena kada je čula rođendansku pesmicu. Ona je još mala da bi shvatila šta se dešavalo oko nje, ali prijalo joj je što je bila u velikom društvu i što su svi želeleli da je štipnu i pomaze. Meni kao ocu, njihovi rođendani uvek su emotivni, jer su to trenuci u kojima gledaš kako ti dete raste i koliko se promenilo u poslednjih godinu dana, a kada vidim kako su njih tri srećne i uvek nasmejane, ne mogu da ne budem najsrećniji čovek na svetu – iskren je poznati umetnik dok se njegova supruga nadovezuje:

– Za mene su rođendani moje dece ujedno i moja slavlja. To su dani na koje sam ih rodila i na njih gledam kao na sopstveni praznik.

Iako su pre rođenja Maše bili roditelji dve velike devojčice, poznati baletski igrači tvrde da imaju utisak kao da je njihova najmlađa ćerka oduvek bila deo porodice i da je unela neverovatno lepu energiju u njihove živote.

– Zbog Maše smo morali malo drugačije da se organizujemo, ali je njeno rođenje predivna stvar koja nam je donela mnogo radosti. Lara i Hana veoma su brižne starije sestre koje vole da pomažu u svim poslovima oko bebe i vrlo su im interesantne sve njene faze odrastanja. Uvek kada je potrebno imamo i veliku pomoć od baka, na koje možemo da oslonimo – priča Milan, a njegova supruga dodaje:

– Meni je prva Mašina godina doslovce proletela, tim pre što sam poslednjih šest meseci bila veoma angažovana oko pokretanja škole kardiobaleta.

Dok uživaju u prvim koracima i rečima svoje najmlađe mezimice, Milan i Katarina veoma su ponosni na starije ćerke koje su odlične učenice i veoma svestrane devojčice.

– Kada je reč o njihovim školskim obavezama, Lara i Hana su odgovorne jer znaju da je to jedini zadatak koje imaju. Iako ih Katarina i ja učimo da sve domaće zadatke rade na vreme, trudimo se da im ne stvaramo pritisak. Sada su u fazi kada istražuju svoja interesovanja pa tako uče engleski jezik, obožavaju igru, a starija je nedavno krenula i u muzičku školu – iskren je Milan, a Katarina nastavlja:

– Lara je naša umetnica. Svi u porodici živimo užurbano, a ona voli da svoje obaveze obavlja lagano. S druge strane, Hana je beskrajno odgovorna pa radi domaće zadatke čim se vrati iz škole i odmah pakuje knjige za sutra – govori naša sagovornica koja naglašava da ona i suprug uvek u danu pronađu vreme samo za sebe:

– Milan i ja svu energiju crpemo iz porodice i obožavamo našu decu, ali ne zapostavljamo ni svoj odnos, pa svakog dana ugrabimo vreme da zajedno jedemo ili da se prošetamo, a kada njih tri odu na spavanje, to je samo naše vreme. Uskoro ćemo ići i na zajednički poslovni put u London, što će biti odlična prilika da samostalno uživamo jer ćemo imati i slobodno vreme – zaključuje gospođa Gromilić.

Ivana Nikolićprivatna arhiva

Još iz rubrike