Dragana Mirković: Loše dane ostavili smo iza sebe

03/08/2017 | 12:47

Folk zvezda Dragana Mirković nedavno je s porodicom obišla nekoliko zanimljivih turističkih odredišta na Mediteranu kako bi se odmorili posle teškog životnog perioda prouzrokovanog bolešću i operacijom njenog supruga Tonija

Nakon velikih životnih izazova koje su imali od početka godine, pevačica Dragana Mirković (49) i njen suprug, biznismen Toni Bijelić (45), otišli su sa sinom Markom (16) i ćerkom Manuelom (15) na zasluženi godišnji odmor. Porodica folk zvezde ostavila je iza sebe stresan period u kom su lekari ustanovili da njen životni saputnik ima aneurizmu na mozgu koju je operisao početkom proleća. Loše dane konačno su ostavili iza sebe i priuštili porodično letovanje iz snova tokom kojeg su posetili mnoge zanimljive lokalitete.

– Putovanje smo započeli u Veneciji, tačnije bili smo smešteni na ostrvu Lido di Venecija na kome se održava i čuveni filmski festival. Odabrali smo hotel “Excelsior” gde odsedaju i najveće svetske zvezde za vreme Bijenala. Imali smo odličnu plažu na ostrvu i veoma ljubazno osoblje hotela, a bio nam je na raspolaganju i brodić kojim smo išli do Venecije – počinje priču Dragana i nastavlja:

– Nakon odličnog provoda u mom omiljenom italijanskom gradu otišli smo do Đenove, gde nas je čekao najnoviji “MSC Meraviglia” kruzer kojim smo krstarili Mediteranom. Reč je veoma luksuznom brodu sa fascinantnim sadržajima, kao što su, recimo, pravi simulatori formule 1 na kojima vežbaju vozači, zatim košarkaški i stadion za mali fudbal, kuglana, pozorište u kojem su se izvodile tri predstave svake večeri i još mnogo toga. Budući da smo mi članovi jahting kluba, imali smo na raspolaganju posebne restorane, bazene i džakuzije jer je reč o ogromnom brodu, na kome je bilo 4.500 putnika i još 1.500 članova posade – iskrena je pevačica i otkriva najzanimljivija mesta koja je obišla tokom krstarenja:

– Bili smo u Napulju, na Siciliji i Malti, u Barseloni, Marseju, a potom smo se vratili u Đenovu. Bilo mi je lepo u Španiji jer volim tu zemlju, ali Malta me je oduševila. Reč je o tako maloj, a uređenoj državi u kojoj nema kriminala i siromašnih i gotovo da nema nezaposlenih, odnosno ne rade samo oni koji neće. Tamo smo posetili i kuću gde je živela kraljica Viktorija tokom Drugog svetskog rata koja je takođe fascinantna.

Iako su Marko i Manuela već tinejdžeri, još vole da letuju s nama, jer znamo dobro da se zabavljamo i nismo poput većine roditelja

Osim što su obišli mnoga zanimljiva mesta, jednoj od najvećih regionalnih zvezda i njenoj porodici izuzetno je prijalo što su zajedno provodili dane, a ona je imala priliku da se odmori nakon naporne televizijske sezone tokom koje je bila član žirija muzičkog takmičenja “Pinkove zvezde”.

–Odmor nam je svima bio potreban jer smo ove godine zbog Tonijeve operacije prošli kroz veoma stresan period. On se uspešno oporavio i njegovo zdravstveno stanje sada je izvrsno. Da nije tako, ne bismo mogli da idemo na ovako aktivan odmor. Bilo nam je baš lepo što smo dvadeset i četiri sati bili upućeni jedni na druge jer, kada smo kod kuće, svako ima svoje obaveze, pa ne provodimo baš toliko vremena zajedno. Loše iskustvo koje smo imali sve četvoro naučilo nas je da se ne brinemo zbog nebitnih stvari jer je život toliko lep da nema potrebe da ga kvarimo – iskrena je Mirkovićeva, koja nam je još jednom potvrdila da više neće biti deo žirija “Pinkovih zvezda”:

– Još na samom početku takmičenja najavila sam da ću učestvovati samo jedne sezone i drago mi je što je tako. Danas biti u žiriju ne podrazumeva kako treba da savetujete mlade kandidate, već je sve postalo neka vrsta rijaliti šou-programa. Ne volim takvu vrstu emisija, ali ponosna sam što sam tokom čitavog takmičenja bila dovoljno jaka da niko nije uspeo da me pokoleba ili isprovocira da odustanem od svojih stavova.

Po povratku s letovanja, pevačica je s porodicom otišla kod svojih roditelja u Kasidol gde će se odmarati nekoliko nedelja, a nakon toga planiraju da odu na još jedno putovanje.

– Trenutno uživamo na selu jer imam veliku familiju, pa se svakodnevno viđamo s rođacima. Deca imaju mnogo vršnjaka u porodici, pa ni njima nije dosadno, a nakon toga otići ćemo na još jedno putovanje. Iako su Marko i Manuela već tinejdžeri, još vole da letuju s nama, jer znamo dobro da se zabavljamo i nismo poput većine roditelja. Moj sin je izrazio želju da sledeće godine ide s društvom na more i ja sam mu rekla da ima dozvolu, ali da ne sme zbog toga da propusti porodično putovanje jer meni ti dani kada smo svi zajedno na nekoj lepoj destinaciji izuzetno mnogo znače.

Ivana Nikolić Privatna arhiva

Još iz rubrike