Beauty star – Dragana Mićalović: Hladna voda je moj najbolji saveznik

25/11/2018 | 12:00

Odrastajući uz majku i starije sestre, poznata glumica rano je savladala mnoge „beauty“ lekcije koje i danas rado primenjuje, naročito kada je reč o nezi lica i kose

Lepa glumica Dragana Mićalović (27) odrasla je uz dve starije sestre, Slobodu i Mirjanu, koje su joj bile inspiracija i uzor za ono što će kasnije naučiti o ulepšavanju. Zahvaljujući njima savladala je sve tehnike šminkanja, dok je od bake i mame usvojila trikove za negu kose, lica i tela. Uporedo s tim, Dragana vodi računa o ishrani i ide na veoma zahtevne treninge kik-boksa zahvaljujući čemu održava sjajnu formu.

Vaša majka je frizerka, da li vas je naučila trikovima za negu kose?

Dragana Mićalović : Ona poludi kada vidi kako tretiraju moju kosu na snimanjima, ali svesna je da je u mom poslu to neophodno. Ipak, stalno me „bombarduje“ maskama koje pomažu u oporavku kose. Ona je frizer starog kova, preferira maske koje se prave u kuhinji u odnosu na kupovne. Međutim, ja sam našla i nekoliko dobrih kupovnih koje ponekad koristim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Micalovic (@hipokampelefentokamela) on

Kakvi su vaši jutarnji i večernji rituali nege lica?

D. M. : Pošto imam suvo lice, baka me je naučila da je najbolje da se umivam hladnom vodom, a ponekad koristim i sapun koji nema jak cvetni miris. Micelarna voda služi mi samo da očistim ostatke šminke oko očiju, ali ne i za skidanje „make-upa“ jer se tako puder gura u pore. Zahvalna sam genetici što još nemam velikih briga oko kože. Međutim, zbog snimanja sam često pod teškom šminkom, što ume da optereti moje lice. Tokom snimanja šou-programa „Tvoje lice zvuči poznato“ lepili su mi maske lepkom a skidali ih benzinom i toliko su mi dlaka iščupali da ne znam kako mi je ostalo i ovo malo obrva.

Umete li da se šminkate sami ili to uvek prepuštate stručnjacima?

D. M. : Najviše volim da se prepustim Ceciliji Vurdelji. Iako me je naučila da se našminkam i sama, najbolje se osećam u njenim rukama. Inače, mnogo volim da me šminkaju, možda i zato što imam osećaj da me tada neko mazi po licu. Žena se tokom šminkanja oseća nekako posebno.

Dolaze hladniji dani, da li se vaša nega lica tokom njih razlikuje u odnosu na toplije?

D. M. : Opet bih se tu vratila na umivanje hladnom vodom, iako mi to teže pada kad je zima, jer imam slabu cirkulaciju. Ipak, ona mi spasava lice. Kada je reč o koži tela, trudim se da koristim uljane kupke baš zato što imam suvu kožu.

Na koje kozmetičke tretmane najčešće odlazite?

D. M. : Jednom mesečno idem kod dermatologa i radim dubinsku mezoterapiju lica. Pored toga, jednom u dve nedelje uradim piling, čišćenje i masažu lica. Pojavili su mi se i podočnjaci koje nikada ranije nisam imala, pa i njih tretiram maskama.

Možete li da izdvojite omiljeni parfem?

D. M. : Ozbiljan sam zaluđenik za parfeme. Ne mogu da izdvojim jedan, ali mogu dva. Do pre tri godine stalno sam koristila „Champagne“, međutim on je odjednom nestao sa tržišta. Onda sam saznala da je zapravo samo promenio naziv. Sada pripada brendu „Yves Saint Laurent“ i nema ga kod nas. Naterala sam rođake iz Amerike da ga nađu i obišli su pola zemlje dok u jednoj parfimeriji nisu pronašli bukvalno jedinu preostalu bočicu. Čuvam je samo za specijalne prilike. Moj drugi omiljeni parfem je „Creed“.

Po dolasku u Beograd imali ste problema s padom imuniteta i viškom kilograma. Kako ste to rešili?

D. M. : Uvek sam bila klasično dete iz Leskovca, što znači dobro ugojena. U Beogradu sam počela sve više da jedem brzu hranu, što je uslovilo lošiju krvnu sliku. Otišla sam kod nutricioniste i počela sam da se zanimam za to šta jedem. Unosim dosta sirovog povrća, mesa, ribe, ali gledam da to nije pohovano meso ili da nije prženo u dubokom ulju. Takođe, počela sam da treniram kik-boks, što se veoma pozitivno odražava na moju formu. A sada već umem i da bijem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Micalovic (@hipokampelefentokamela) on

Boris PopadićFilip Šobot

Još iz rubrike