Anja Stojković: Hugo i ja ćemo tek imati naše venčanje iz snova (foto)

28/03/2018 | 22:00

Uz zvuke pesama “Tamo daleko” i “Đurđevdan” naslednica Dragana Stojkovića Piksija udala se u Parizu za svog dugogodišnjeg partnera Huga Valentea, a intimna ceremonija bila je samo generalna proba za dva nova slavlja – na jugu Francuske i u Srbiji

Porodica našeg proslavljenog fudbalera i trenera Dragana Stojkovića Piksija (53) nedavno se okupila u Parizu kako bi proslavili venčanje njegove ćerke Anje (26) i njenog emotivnog partnera Huga Valentea (25). Intimna ceremonija održana je u jednoj od centralnih opština u prestonici Francuske, a glavna gošća na slavlju bila je naslednica srećnog para, jednogodišnja Indija Rouz. Svoju sreću zbog ovog važnog čina nisu krili ni drugi pripadnici porodice Stojković – Piksijeva supruga Snežana i Anjini brat i sestra Marko i Andrea.

U prvom intervjuu nakon sklapanja braka, lepa nevesta otkrila nam je sve detalje ceremonije, ali i planove da sa suprugom organizuje još dve svadbe.

– U Francuskoj je tradicija da se supružnici zvanično venčaju u opštini u kojoj žive, a posle toga slavlje mogu da prave bilo gde i bilo kada. Tako smo mi dobili slobodne termine u opštini i u skladu sa obavezama članova naše porodice, izabrali smo odgovarajući datum za svadbu. Ovo je bilo skromno venčanje na kome smo samo sklopili građanski brak dok ćemo sredinom aprila na jugu Francuske imati veliku proslavu koju ćemo organizovati baš onako kako ja zamišljam svoje venčanje iz snova. Nakon toga, u maju ćemo napraviti tradicionalnu srpsku svadbu i tada ćemo Hugo i ja sklopiti brak i u crkvi – počinje priču Anja i tvrdi da je njen ponosni otac Dragan prešao pola sveta kako bi bio uz nju na dan venčanja:

– Bila sam presrećna što su svi članovi moje porodice, koji žive u različitim zemljama, uspeli da se okupe i budu uz mene tog dana. Tata je pre ceremonije bio na pripremama sa svojim klubom u Australiji i doputovao je u Pariz gde je ostao samo dva dana. Bilo mu je veoma naporno, ali kada je ugledao svoju unuku Indiju, zaboravio je na sav umor.

Lepa naslednica jednog od naših najboljih fudbalera i trenera svih vremena potrudila se da na dan venčanja izgleda poput prave dame, što joj je i pošlo za rukom. Kako i ne bi, kada Anja važi za jednu od najlepše obučenih žena Evrope, a budući da je završila modni dizajn na prestižnom Sent Martins koledžu u Londonu i bila saradnica japanskog izdanja magazina “Vogue”, uskoro planira da pokrene i sopstvenu modnu liniju.

– Haljinu koju sam nosila dizajnirala je moja omiljena kreatorka Alesandra Rič. Model mi se jako dopao a kada sam shvatila da postoji i u beloj boji, bila sam sigurna da je odličan izbor za dan opštinskog venčanja. Na kraju nisam ni nosila venčanicu, već običnu belu haljinu, ali zato ću mnogo raskošniju toaletu imati na svadbi u aprilu. S druge strane, Hugo je sam birao šta će da obuče. On me skoro nikada ne pita za modni savet jer ima svoj stil i uvek tačno zna šta želi – priča Anja koja je nakon ceremonije postala gospođa Valente:

– Venčanje je bilo jako emotivno i za mene i za mog supruga. Iako već dve godine živimo zajedno, mnogo nam znači što smo sklopili brak i bili smo veoma uzbuđeni tog dana. Huga su naročito obuzimala nežna osećanja dok je stavljao svoju burmu. Kako mu je prsten bio nešto manji nego što je potrebno, jedva je uspeo da stavi na prst – iskrena je lepa brineta koja kaže da je srećna što je i njihova devojčica prisustvovala trenutku kada su izgovorili sudbonosno “da”:

– Hugo i ja se ne odvajamo od naše ćerke, tako da se podrazumevalo da će biti s nama na venčanju. Indija je osetila da se nešto važno događa, tako da je bila vrlo uzbuđena čitavog dana, a kada je počela muzika, bila je izuzetno srećna. Najveći deo slavlja provela je s mojim roditeljima jer kada su oni tu, ne želi da se odvaja od njih.

Iako je ovo bilo skromno venčanje samo za članove porodice, familija Valente potrudila se da priredi raskošnu proslavu koju će mladenci pamtiti do kraja života, a to im je i pošlo za rukom.

– Kada smo po završetku venčanja izašli iz opštine, članovi naših porodica obasuli su nas laticama ruža i pirinčem, što je izgledalo kao na filmu. Tu je bio i trio francuskih muzičara koji nas je ispratio do automobila pesmama “Tamo daleko” i “Đurđevdan”. Kasnije smo imali intimno slavlje koje je organizovala Hugova mama. Ona je svitu naših zvanica ugostila u svojoj porodičnoj kući koju je sprecijalno za tu priliku dekorisala da izgleda kao raskošni vrt ruža. Imali smo ukusnu trpezu i kolače s našim imenima i zaista je sve bilo kao u bajci – zaključuje Anja.

Ivana Nikolić privatna arhiva

Još iz rubrike