Ana Mitić: Ako sam sita – ja sam debela, tako glasi moja tužna priča

28/10/2018 | 12:00

Prezenterka vesti na Prvoj televiziji Ana Mitić (39) jedno je od naših najlepših TV lica. Smatra da su geni, i to sa očeve strane, zaslužni za to što izgleda mnogo mlađe od svojih vršnjakinja. Za njenog oca su svi koji nisu znali da mu je ćerka, mislili da je njen brat, a činjenica da godine ostavljaju trag na licu uopšte je ne brine, jer je odavno shvatila da je starenje prirodan proces koji se ne može zaustaviti, već samo usporiti. Kaže da je ohrabrena kad vidi Moniku Beluči, Endi Mekdauel ili Sindi Kraford, na čijim se licima ne vide očajnički pokušaji da izgledaju kao kada su imale dvadeset godina, a na pitanje da li je probala neki od tretmana o kojima se mnogo govori, Ana odgovara:

– Odgledala sam nekoliko videa o tim tretmanima, ali još se nisam usudila da ih radim, jer sam velika kukavica. Ne kažem da neću, možda jednog dana.

Šta činite za svoje lice da biste neutralisali neminovnu štetu, koju pravi “teška” televizijska šminka?

– Imala sam strašne probleme s licem, jer moja koža ne podnosi scensku šminku, a svakog dana moram da je imam najmanje osam sati. Probala sam mnogo toga, a onda sam pronašla doktora Marka Živića. Otkad on brine o mom licu, koža mi je zdrava. S vremena na vreme, kad skupim hrabrost i prevaziđem strah od igle, uradim mezoterapiju i tretman krvnom plazmom.

Koje ste cake otkrili tokom niza godina provedenih u televizijskim šminkernicama?

– Naučila sam da se naglašavaju ili oči ili usne i toga se pridržavam. Privatno se retko šminkam, a kada to činim, uvek biram nešto vrlo blago. Ne umem da osenčim kapke, pa zato senke i ne koristim.

Kada vas drugi šminkaju, koje boje senki najviše volite, a koji karmini su vam omiljeni?

– Zavisi od situacije, garderobe, raspoloženja… Volim tople, zemljane boje senki, a usne idu od jarkocrvenih do “boje mesa”.

Volite li da probate beauty novitete?

– U tom pogledu u potpunosti pripadam potrošačkom društvu. Ne smem ni da pričam koliko sam puta kupila nešto samo zato što je reklama bila odlična, a ispostavilo se da mi uopšte ne odgovara. Na policama imam po nekoliko maski za lice, micelarnih voda i drugih preparata za čiščenje kože. Većina samo skuplja prašinu.

Da li imate “letnju i zimsku” kremu za lice?

– I leti i zimi koristim istu penu za čišćenje lica, dečji sapun i hidratantnu kremu. Budući da je moja koža masna, “teške” kreme ne upotrebljavam.

Poželite li ponekad da se neobično ošišate ili ofarbate, ali to ne uradite zato što informativni program ne dozvoljava vizuelnu ekstravaganciju?

– Zbog posla zaista to ne činim, ali nije uvek tako bilo. Možda vam je teško da zamislite, ali bila sam i crvenokosa, i potpuno crna, čak i plavuša! Neko vreme imala sam vrlo kratku kosu. Zbog svega toga, kad je reč o eksperimentima s kosom, nemam neostvarenih želja.

Letos, kada ste na “Instagramu” objavili fotografiju nastalu na moru na kojoj ste u šortsu i gornjem delu kupaćeg kostima, dobili ste mnogo komplimenata za figuru. Da li vodite računa o ishrani ili vežbate?

– Ako sam sita – ja sam debela! Tako glasi moja tužna priča. Ranije sam relativno lako uspevala da tokom nedelju-dve dijete skinem višak pred more, ali poslednjih nekoliko godina sve mi je teže da to postignem, a imam utisak da se kilogrami mnogo lakše “lepe”. Zbog toga nastojim da se zdravo hranim i da ne jedem kasno uveče, a tri puta nedeljno vežbam s trenerom. Treninge čini kombinacija kardio i vežbi snage.

Kako izgleda vaša verzija “zdrave ishrane” i vežbate li zato što morate ili vam se dopada taj vid aktivnosti?

– Primetila sam da mi meso ne prija, pa ga ne jedem često, što mi ne pada teško jer nisam baš neki “mesaroš”. Hleb već dugo ne jedem, a najteže mi je da se odreknem slatkiša, koji su moj najveći gastronomski greh. Međutim, i za to sam pronašla rešenje. Sama pravim “zdrave” veganske poslastice. Ne mogu reći da baš uživam u treninzima, ali činjenica je da se posle njih bolje osećam i imam više energije.

Suzana JančićPetar Đorđević

Još iz rubrike