Ana Ivanović: Uživam u majčinstvu

11/05/2018 | 18:45

Poznata sportistkinja Ana Ivanović otkriva da je oduševljena roditeljskom ulogom i ističe kako bi volela da nastavi da se bavi tenisom, ali kao trener

Jedna od najlepših teniserki sveta Ana Ivanović (30) pre skoro dva mesec postala je majka. Ona i njen suprug, nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger (33), dobili su sina kojem su dali ime Luka. S obzirom na to da je porođaj prošao u najboljem redu, Beograđanka je već narednog dana bila u punoj snazi, trudeći se da odgovori svakom zahtevu svog mališana. U tome joj za sada pomažu bebisiterka, suprug, kao i saveti lekara koje Ana pomno sluša. Po njihovoj preporuci, nakon samo desetak dana od porođaja izvela je svog mališana u šetnju, verujući da mu na taj način pomaže da stekne imunitet i ojača organizam. Kako Ana ističe, njegovo odgajanje i razvoj sada su joj na prvom mestu te će se potruditi da kroz promene koje je čekaju prođe veoma pažljivo.

– Biti majka najlepša je stvar na svetu, reči ne mogu da opišu radost koju osećam u ovom trenutku. To je takvo uživanje. Najdraži su mi momenti kada se mazim s mojom bebom, na taj način pomažem njegovom razvoju pružajući mu ljubav i osećaj sigurnosti. Srećni smo, zdravi i okruženi ljubavlju.

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана

Ana ne krije da uporedo s tim majčinstvo ima i drugu stranu medalje te priznaje da je morala da promeni svoje navike i prilagodi se mališanu.

– Dolaskom sina na svet počela sam da cenim neke sitnice na koje ranije nisam obraćala pažnju, a to su na primer, nekoliko sati neprekidnog sna ili jednostavan odlazak pod tuš – duhovita je bivša teniserka koja se ipak uz pomoć bebisiterke i asistencije svog supruga veoma brzo vratila uobičajenim aktivnostima. Laganim treninzima vratila je telo u pređašnju formu, te opet ima devojačku liniju, čime je zadivila svet. Ana uskoro sa svojim omiljenim momcima planira i put u Srbiju, kako bi Luku mogli da vide svi rođaci. Dok njeni roditelji iščekuju unuka Luku, slavna teniserka žudi za svakodnevicom u Beogradu. Kako kaže, pored porodice i prijatelja, nedostaje joj duh rodnog grada kao i domaća hrana, koja u Americi ne može da se kupi. Dodatan razlog da što pre promeni destinaciju jeste neočekivani zimski talas koji je ovih dana stegao Čikago dok u Srbiji temperature svakoga dana rastu.

– Kada sam u Čikagu, volim da provodim vreme na jezeru i plaži, međutim sada je hladno pa moram da priznam da bi mi prijala drugačija klima. Nedostaju mi beogradske šetnje pored reke, a pored toga, željna sam srpske, domaće, jake hrane.

Објава коју дели Ana Ivanovic (@anaivanovic) дана

Nakon što se odmori sa svojom porodicom, atraktivna brineta planira da provede nekoliko dana i sa Švajnštajgerovima, koji još uvek nisu imali prilike da vide unuka. Nakon toga vraća se treninzima, dok će sa profesionalnim angažmanima još malo sačekati.

– Za sada mi je porodica na prvom mestu, ali kada za to dođe vreme, volela bih da radim posao na kom bih s drugima mogla da podelim dugogodišnje tenisko iskustvo – govori Ana i dodaje:

– Tenis je bio značajan deo mog života i zahvalna sam što sam imala priliku da radim ono što volim. Istina, ponekad mi nedostaje takmičenje i nikada neću zaboraviti svoju pobedu na Rolan Garosu, ali isto tako ni meč protiv Ameli Morezmo 2005. godine. To je bilo moje prvo učešće na otvorenom prvenstvu Francuske i jedan od uzbudljivijih mečeva. Publika je bila fenomenalna. Mislim da čovek vredno trenira da bi doživeo upravo takve momente – prisetila se svojih sportskih dana poznata Srpkinja.

Suzana Jančićguliver/gettyimages

Još iz rubrike