Aleksandra Gudelj: Pravo je vreme za treće dete

21/02/2018 | 21:47

Poznata voditeljka nedavno je organizovala rođendansko slavlje za svog mezimca i tom prilikom otkrila da su oba njena sina veoma dobri i skromni dečaci te da ona nikada nije posegnula za nekom drastičnom merom kažnjavanja

Voditeljka emisije “Ekskluziv” televizije Prva Aleksandra Gudelj (33) nedavno je imala lep razlog za slavlje. U jednoj beogradskoj igraonici, u krugu porodice, kumova i velikog broja prijatelja i rodbine proslavila je četvrti rođendan svog mlađeg sina Damjana. Pored nje i supruga Veljka, bio je najradosniji njen prvenac Milijan (7) koji se potrudio da brata obraduje poklonom, ali i da mu se nađe kao pomoć u duvanju svećica. Glavni organizator čitavog događaja bila je ponosna mama, koja pripremu rođendanskih proslava svaki put dočeka s divnim emocijama, prisećajući se momenata kada je svoje naslednike donela na svet.

– Kada se približe dani njihovog rođenja, Veljko i ja volimo da se setimo prošlosti i momenata kada smo ih prvi put uzeli u naručje. Najčešće ta sećanja evociramo kada smo svi prisutni jer i Milijan i Damjan vole te priče. Ipak, najviše uživaju u razgovorima o pripremama njihovih rođendanskih zabava, a pogotovo torti, koje uvek moraju da budu posebno dekorisane. Ove godine Damjan je imao dve slavljeničke torte na sprat. Jedna je bila ukrašena bojama Crvene zvezde, a druga podeljena po spratovima, tako da je prvi sprat zauzeo simbol fudbalskog kluba Real Madrid, dok je drugi pripao njegovom ljutom rivalu Barseloni – započinje priču Beograđanka sa diplomom Ekonomskog fakulteta.

Torte, slatkiši i ostala mnogobrojna iznenađenja ostala su u zapećku nakon što je njen sin ugledao poklon koji mu je brat odabrao.

– S obzirom na to da je Damjan još uvek mali, nije bilo teško pogoditi da bi ga neka igračka učinila vrlo srećnim, a pošto nismo znali tačno koja, poveli smo Milija u kupovinu. Čim je ugledao igračku Super krila odmah je povikao: “Mama, veruj mi, ovo će biti najveće iznenađenje za njega”. To se i dogodilo – kaže voditeljka i dodaje da je takvo ponašanje najmlađeg člana porodice uopšte nije iznenadilo jer mu je stariji brat idol u svemu.

– Mili je veliki uzor Damjanu. U početku mu nije bilo jasno zašto ga mlađi brat stalno oponaša, ali uspeli smo da mu objasnimo da je to zato što ga mnogo voli i želi da se s njim poistoveti. On je to prihvatio na svoj način i kada je usledila organizacija oko rođendana, iznenadio nas je svojom zrelošću. Prišao je Damjanu i objasnio mu kako on neće moći potpuno da mu se posveti na zabavi jer mu dolaze drugari, ali da ništa ne brine, jer kada bude došao momenat da se duvaju svećice, biće tu za njega – ponosno ističe zrelo ponašanje starijeg sina šarmantna voditeljka i dodaje da u tom pogledu ni mlađi ne odstupa, pogotovo kada je potrebno da se privuče mamina i tatina pažnja.

– Otkako je Milijan krenuo u prvi razred, Damjan je shvatio da mu mi posvećujemo dosta vremena oko domaćih zadataka te je počeo da izmišlja kako i on ima nekakav zadatak koji mora sutradan da odnese u vrtić. Najčešće je to neki nezavršen crtež koji mora da se oboji, mada često to ume da bude i neka tema o kojoj bi svi zajedno trebalo da razgovaramo. Naravno, on to sve izmišlja, jer ima veoma bujnu maštu.

Televizijsko lice ističe da su njeni sinovi veoma dobra deca i da zato još nijednom nije posegnula za kaznama.

– Naša deca nikada nisu bila nesnosno nevaljala da bi kažnjavanje bilo neophodno. Uglavnom nas nakon prve molbe poslušaju, nisu naporni i dosadni. Možda je Miliju, otkako je pošao u prvi razred, neophodno da se par puta naglasi da uradi domaći, ali ako ne iz prvog, sve što od njega tražimo uradi iz drugog puta. Ponekad se dogodi i da naprasno dobiju višak energije, pogotovo kada imamo goste, ali to su trenuci kada se oni malo prave važni – o svojim naslednicima govori Aleksandra koja uskoro planira da svoju porodicu uveća za još jednog člana:

– Mi smo oduvek želeli da imamo troje dece, i kada smo razgovarali o tome, priželjkivali smo da između njih bude baš ovakva razlika kao između Milijana i Damjana. Međutim, u poslednje vreme sustigle su nas obaveze te se nismo mnogo opterećivali time. Ali još uvek imamo želju, tako da verujem da će se uskoro desiti i to.

Uz dva slatka mališana i supruga Veljka koji joj je u svakoj situaciji bezrezervna podrška, reklo bi se da Aleksandra živi život iz bajke u kom joj ništa ne nedostaje. Ipak, ona ističe da postoji nešto što joj stalno fali:

– Moj dan traje dugo i uvek nam nedostaje malo sna. Nakon što uspavamo decu, Veljko i ja volimo da se posvetimo jedno drugom i odgledamo neki film ili popričamo, što ume da se oduži i do dva ujutru. Kada mi sat zazvoni u sedam, stvarno ne znam gde se nalazim.

Suzana Jančićprivatna arhiva

Još iz rubrike