Aleksandra Gudelj: Mogu da se pohvalim da sam talentovana za šminkanje

28/08/2017 | 14:47

Voditeljka Prve televizije Aleksandra Gudelj (33) uvek je znala više od svojih vršnjakinja o nezi i šminkanju jer je njena mama vlasnica kozmetičkog salona. Od nje je lepa Beograđanka, još u tinejdžerskim godinama, naučila kako se treba odnositi prema koži, a jedan od najdragocenijih saveta je onaj koji svi znamo – lice treba uvek temeljno očistiti od šminke. Čak i kada je najumornija ne preskače nijednu fazu ovog procesa: “Prvo šminku uklonim vlažnim maramicama, zatim na red dolazi odličan `Balea` preparat za skidanje maskare, potom uradim piling, a na kraju posegnem za micelarnom vodom. Sve to radim s mnogo strpljenja, jer znam koliko je važno.”

Da li ste ostali verni maminom salonu ili idete još negde?

– Ostala sam verna maminom znanju i iskustvu, ali u međuvremenu sam srela osobu kojoj podjednako verujem, a to je doktorka Anica Jevremović.

Na koje tretmane za lice idete?

– Najviše volim klasične tretmane koji podrazumevaju čišćenje lica, masku i masažicu. Budući da moja koža nije problematična, to mi je sasvim dovoljno.

Šta sve radite za svoje telo?

– Obožavam masaže! Opustim se, `isključim` i maksimalno uživam u njima. Najviše volim relaks koje – kao što samo ime kaže – pružaju divno opuštanje.

Da li je tačno da od srednje škole kosu uvek perete u frizerskom salonu, osim kad ste na odmoru?

– Nije uvek, ali je često. U mom poslu podrazumeva se dobro isfenirana kosa, a ja to ne umem da uradim ni približno dobro kao moj frizer. Godinama idem kod njega, jer kad u nekoga steknete poverenje – znate da šta god uradi neće pogrešiti. Mojoj kosi, posle mnogobrojnih `blanševa`, treba posebna nega, a on joj upravo to pruža.

Da li je vaša prirodna boja kose braon?

– Da, crnka sam, odnosno moja boja kose je tamnobraon. Jedino su mi krajevi svetliji nego ranije, jer sam se ne tako davno farbala u plavo.

Šta je bilo presudno da kažete – više neću da budem plavuša?

– Skoro dve godine bila sam plava, a onda sam osetila da je ponovo došlo vreme za promenu, pa sam kosu obojila u prirodnu boju. Volim da eksperimentišem s frizurom, jer polazim od toga da je to samo boja kose i ništa više. Primarno je da se ne menja ni moj lik, ni ja kao ličnost. Neke žene se plaše i da izvuku pramenove, a ja uvek imam u vidu da ću se – ako mi se ta nova nijansa ne dopadne – lako prefarbati.

Kad je reč o šminkanju, da li više volite kad to rade stručnjaci?

– Mogu da se pohvalim da sam talentovana za šminkanje, pa zato pomoć profesionalca potražim samo kad me očekuje neka posebna prilika, koja iziskuje kompletnu šminku.

S koliko se šminke najbolje osećate?

– Stavim malo bronzera, maskaru i sjaj i spremna sam da krenem bilo kuda. Ne volim da lice opterećujem mnoštvom preparata.

Postoje li beauty proizvodi koje godinama koristite?

– `Biotherm` mleko za telo upotrebljavam veoma dugo, jer u potpunosti odgovara mojoj koži. Što se šminke tiče, primat ima `Chanel`, mada volim `Mac` i NYX karmine.

Neka žena ne može da zamisli sebe bez ajlajnera, neka bez crvenog karmina ili korektora… Šta je vama najvažnije?

– Maskara! Mogu i bez karmina i bez rumenila, ali bez nje – ne! Na prvom mestu je savršena `Chanel` maskara.

Da li imate prirodne ili veštačke nokte?

– Toliko volim uredne, savršeno nalakirane nokte, da se dešavalo da ih lakiram i u dva-tri sata posle ponoći, samo da bi mi ujutru bili lepi. Trenutno je na njima gel-lak, kojim sam veoma zadovoljna. Imam dva mala sina, pa mnogo vremena provodim u kuhinji, s rukama u vodi. Dok sam koristila obične lakove brzo su se `krzali`, pa sam svaka dva-tri dana morala da ih skidam i mažem nove. Imam lepu nokatnu ploču, ali ne i čvrstu, pa ne mogu da pustim noktiće. Gel-lak odgovara mi i zbog kvaliteta noktiju, i zbog toga što – otkad ga koristim – o lakiranju noktiju mislim svake treće nedelje. Najviše volim pastelne boje, ali ponekad poželim i neku jaču, poput zelene, plave, pink…

Počeli smo pričom o maminom salonu i savetima. Postoji li još neki, koji je odoleo vremenu?

– I on je poznat, ali ga često zaboravljamo – metalna kašika, koja je nekoliko minuta bila u zamrzivaču, odlično otklanja podočnjake.

Brankica TreskavicaPetar Đorđević

Još iz rubrike