Story Café

Sara Jo: Svi moji trikovi za ulepšavanje

Sara Jo: Svi moji trikovi za ulepšavanje

Pevačica poznata po besprekornom izgledu otkrila je nove korake svoje rtine nege, zbog čega je prestala da eksperimentiše sa frizurom i zašto u tašni uvek ima karmni crvene boje

Pevačica Sara Jo (24) jedna je od retkih poznatih devojaka za koju, kad je sretnete na nekoj promociji, pa čak i kada je vidite posle fotografisanja za novine, ne možete da budete sigurni da li ju je našminkao profesionalac ili je to uradila sama. O šminkanju zna toliko da čak i pojedini vrlo uspešni make-up artisti prepisuju neke njene cake. Imajući sve to u vidu, od nje smo očekivali, i dobili, beauty priču koja može da bude svojevrsna lekcija za ulepšavanje.

Kada je reč o nezi, kako počinje vaš dan?

– Ako nemam nikakve obaveze, samo se umijem, stavim neku laganu kremu i lice poprskam termalnom vodom. Najviše se radujem takvim danima, jer koža može da “diše”. Međutim, kod mene je mnogo zanimljivije beauty veče, koje počinje skidanjem šminke. U poslednje vreme to činim drugačije nego ranije. Prvo, za to namenjenim preparatom, skinem šminku s kapaka. Potom lice pokvasim, pa gelom za umivanje uradim masažu. Penu, koja se na taj način napravi, dobro isperem, pa preko lica pređem blaznicom natopljenom micelarnom vodom. Ranije je redosled bio obrnut, ali ovako je zaista mnogo bolje. Na kraju stavim malo kreme na celo lice, a odnedavno na podočnjake nanesem kremu od avokada, za koju kažu da je veoma hranjiva i da poboljšava stanje te zone. Već neko vreme se borim s podočnjacima, jer koliko god se dobro organizovala, ne uspevam da ranije legnem i zaspim. Svakih pet do sedam dana uradim blagi piling.

Објава коју дели Sara Jo (@sarajoofficial) дана 28. Јан 2018. у 4:21 PST

Pinap stil postao je vaš zaštitni znak. Da li ga i dalje volite?

– Naravno, a bez obzira na trendove koji dolaze i prolaze, najupečataljiviji je izgled sa ajlajnerom i crvenim karminom. Međutim, sve više se okrećem prirodnijem izgledu, naročito kad je reč o dnevnim varijantama. Kada žurim, stavim samo puder, koji je toliko blag da je na korak od tonirane kreme, bež ili braonkastu senku, maskaru i karmin. U tašni je crveni karmin koji će, ukoliko se pojavi neki bitniji događaj ili ostanem u gradu do uveče, šminku učiniti upečatljivijom. Bez obzira na to da li je karmin crven ili u nekoj nežnoj nijansi, vrlo je važno kako ga nanosimo. Da bi što duže trajao, to ne treba činiti ni četkicom, ni na uobičajen način, prelazeći njime preko usana, već tapkajući. Ako je reč o mat karminima, sigurno će prilično dugo trajati. Kad koristim sjajne, budući da se oni uvek malo razlivaju, prethodno na ivice usana nanesem malo pudera, koji će biti svojevrsna barijera. Potom olovkom iscrtam konture, a zatim “utapkam” karmin.

Kako uspevate da trepavice tako “izvučete” da izgledaju kao s reklame za maskaru?

– Uvek treba sačuvati staru, već potrošenu maskaru. Njome prvo “raščešljam” trepavice, a onda na njih nanesem bogat sloj maskare koju koristim. Potom četkicom stare maskare oblikujem trepavice, pažljivo ih razdvojim. Na samom kraju dodam još malo maskare. Na taj način, bukvalno, dobijem efekat veštačkih trepavica, koje su mi već dosadile. Kada se stavlja maskara, treba povesti računa o preslikavanju. Obično se obrati pažnja samo na uočljivi deo, na sredini kapka, ali važno je da nema ni onih tačkica tik pored trepavica. Ne treba nam više od nekoliko sekundi da bismo ih obrisali štapićem za uši.

Објава коју дели Sara Jo (@sarajoofficial) дана 21. Јул 2017. у 2:14 PDT

Da li vam je još nešto dosadilo, pa je eliminisano iz vašeg nesesera?

– Sve češće izostavljam baze za šminku, jer ne samo što sam primetila da mi više ne prijaju već su mi šminkeri rekli da su prilično agresivne. Naravno, jedno je staviti ih s vremena na vreme, a drugo kada to činite svakog dana, pogotovo ako vam je koža suva ili, kao moja, postaje suvlja nego ranije. Već sam pomenula da koristim veoma lagane pudere, koje stavljam odmah posle kreme, dok je koža još nije potpuno upila. Ranije bih, posle baze i tečnog pudera, koristila onaj u prahu da bih sve to lepo “zacementirala”. Da sam tako nastavila, verujem da ne bih dugo čekala da se pojave prvi problemi s kožom.

Dugo niste menjali frizuru, što ne liči na vas?

– Od srednje škole do danas mnogo sam ekperimentisala s frizurama, možda čak i previše. Jednostavno, ekstremnije promene više mi nisu zanimljive. Naravno, kad prilika dozvoljava, volim da napravim nešto interesantno, što se lepo uklapa u stajling, ali sve je to mnogo svedenije nego ranije. Sada, najzad, imam prirodnu boju kose.