VODA – mali ritual DO ČISTE LEPOTE!

27/09/2018 | 14:05

Obaveze savremenog čoveka diktiraju zahtevan tempo realizacije. Da biste ostvarili uspešnu karijeru, ostvarili se kao roditelj, prijatelj, aktivan član zajednice, neophodno je da uložite pregršt energije i truda. Često ne mislimo na sebe. Ulažemo sve što je u našoj moći kako bismo ljude oko sebe učinili srećnim. A šta je sa nama? Koliko naše telo može da podnese napora?

Potpuna je predrasuda da održavanje idealnog zdravstvenog stanja podrazumeva apsolutni fizički i mentalni angažman. Mali rituali sasvim su dovoljni da pozitivno doprinesete svom zdravlju, ali i lepoti. Osim redovnih fizičkih aktivnosti koje ne moraju biti intenzivne i teške, pametne navike podrazumevaju i pravilnu hidrataciju.

Voda, bila izvorska ili flaširana, uz redovnu i pravilnu konzumaciju vrlo brzo donosi vidljive promene u život. Dobra hidriranost za tren oka utiče na eliminaciju umora, hidriranost kože, na njenu elastičnost i lep ten. Voda nas štiti od starenja, osvežava i deluje na koncentraciju, puni naše baterije i daje snagu da se izborimo sa svim dnevnim izazovima.

„Koliko je vode potrebno zdravoj osobi zavisi od više faktora, kao što su pol, starost, posebna stanja (npr. trudnoća, dojenje), stepen fizičke aktivnosti, izloženost toplom ambijentu. Svetska zdravstvena organizacija sugeriše da bi prosečna žena trebalo da unosi 2.2 l vode dnevno a prosečan muškarac 2.5 vode dnevno. Za hidraciju se preporučuju sve higijenski i zdravstveno ispravne vode – od vode iz javnog vodovoda do oligomineralnih flaširanih voda, u skladu sa specifičnim potrebama pojedinačne osobe“, sugeriše profesor dr Sergej Ostojić, lekar i fiziolog.

Pravilna hidratacija mora da postane dnevni ritual svakog ko želi da dovede u balans svoje fizičko zdravlje, ambicije i potencijale. Uvođenje nekoliko pametnih odluka u život može promeniti mnogo toga – od fizičke spremnosti da se izborite sa izazovima, unutrašnje sigurnosti u sebe, svoj izgled i odluke, do toga kako vas drugi doživljavaju.


Story.rspromo

Još iz rubrike