Smederevska jesen – Da li znate gde je najbolji provod u Srbiji u septembru?

30/08/2017 | 15:13

Dok lagano odbrojavamo poslednje dane avgusta već nas polako hvata panika od tereta nadolazećih obaveza. Jesen preti povećanim obimom posla, bliži se početak nove školske godine, stavke “to do” liste se ubrzano gomilaju, a sećanja na godišnji odmor polako blede u izmaglici. Pa ipak, da li se dobar provod mora završiti sa poslednjim danima leta?

Naprotiv, septembar u našoj zemlji veoma je zanimljiv i šarenolik. Širom Srbije organizuje se veliki broj manifestacija različitog karaktera, nudeći dobar provod i zabavu za sve ukuse i generacije.

Daleka putovanja će možda morati da sačekaju do sledeće godine, ali zašto ne biste isplanirali produženi vikend na nekoj obližnjoj lokaciji, izabrali aktivnost u kojoj najviše uživate i dobro se zabavili?

Ukoliko ste ljubitelj vina možete posetiti Irig i manifestaciju “Pudarski dani”, posvećenu čuvaru vinograda, vina i grožđa ili Aleksandrovac gde tokom “Župske berbe” iz fontane na gradskom trgu neprestano teče mlado vino. Ako su vaše najveće strasti pretežno gastronomske prirode, “Kupusijada” u Mrčajevcima, “Leskovačka roštiljijada” ili “Zlatni kotlić Vojvodine” u Vršcu nameću se kao logičan izbor. Ljubitelji pisane reči svoje književne kolekcije mogu obogatiti na “Festivalu knjige” u Aranđelovcu, a za poklonike različitih vidova umetnosti tu su “Festival uličnih svirača” u Novom Sadu, likovna kolonija “Gružanska jesen” u Kniću ili predstave u okviru zemunskog “Leta na Gardošu”.

A za sve one koji ne mogu da se odluče između velikog broja različitih sadržaja i podjednako uživaju u kulturnim sadržajima, muzičkim spektaklima i kapljici kvalitetnog vina, tu je manifestacija “Smederevska jesen” koja se tradicionalno održava u gradu na Dunavu, ove godine jubilarni 130. put. Od 7. do 10. septembra posetioci će moći da uživaju u bogatom programu, slušaju neke od najvećih hitova u izvođenju poznatih estradnih umetnika, gledaju pozorišne predstave i programe za decu, prisustvuju viteškom turniru, izložbama i brojnim sportskim manifestacijama. Pored brojnih atrakcija, tu su i krstarenja Dunavom, obilasci grada autobusom i organizovane posete Vili Obrenovića.

Koncerti, predstave, karneval i vatromet, dobra hrana i još bolje vino, zabava od jutra do mraka… I sve to na samo 40 minuta od Beograda, pod okriljem moćne, viševekovne Smederevske tvrđave.

Ko kaže da u septembru nema dobrog provoda?

promopromo

Još iz rubrike