Prednosti života na Voždovcu: Budite deo jedinstvenog kondominijuma “Voždove kapije”

31/07/2017 | 15:20

Svaka metropola, pa tako i Beograd, ima brojna naselja, ulice i parkove koje često njegovi stanovnici ne stignu sve da posete, upoznaju, dožive i zavole. Ukoliko živite u jednom delu grada, recimo Zvezdari, put će vas retko navesti na Voždovac, osim ukoliko baš tu ne živi vaš najbolji prijatelj ili neki član porodice.

A upravo je Voždovac jedna od najvećih opština u Beogradu. To je mali grad u gradu koji u sebi krije ne samo najdužu ulicu u Beogradu, Ulicu “Vojvode Stepe”, već i neke od najlepših ulica za koje mnogi ni ne znaju da postoje -“Bilećku”, “Jove Ilića”, “Gostivarsku”, “kralja Vladimira”… Osim krošnji rascvetanog drveća, te ulice krase kuće sa prelepim baštama koje kriju tajne starog Beograda.

Da je ovaj kraj Beograda jedno od omiljenih kvartova za život svedoči i činjenica da brojne istorijske ličnosti vode poreklo ili su živele na teritoriji ove opštine – Vasa Čarapić, Stepa Stepanović, Milunka Savić… I istaknuti književnici i umetnici su stvaralačke godine proveli ili još uvek provode na Voždovcu – Danilo Kiš, Branko Miljković, Matija Bećković, Mira Trailović, Milan Gutović… Za počasne građane Voždovca proglašeni su pesnik Dobrica Erić, glumac i reditelj Ljubiša Samardžić i reprezentativni fudbalski golman Milutin Šoškić.

Baš tu, u istorijskom delu Beograda, koji se nekada prema voždu Karađorđu nazivao i Voždovo naselje, rađa se i prvi kondominijum na Voždovcu, “Voždove kapije“ iza kojih stoji renomirana kompanija Shikun & Binui Group, jedan od investitora projekta Central Garden. Voždovac je južna kapija prestonice, koja povezuje centar Beograda sa južnim opštinama i ovaj kvart postaje pravi i jedini simbol južne kapije grada.

S jedne strane “Voždovih kapija“ očekuje vas gradska vreva, četiri fakulteta, studentski dom, gimnazija, sportski i šoping centri, škole i zdravstvene ustanove, jedna od najlepših crkvi, voždovačka Crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene, a sa druge strane mir Avale, Bajfordova šuma i gradsko izletište Košutnjak. Ukoliko se odlučite za šetnju, do centra vam treba samo 30 minuta, dok se tramvajem do Hrama Svetog Save ili Slavije stiže za 15 minuta. Za sve ljubitelje fudbala u neposrednoj blizini “Voždovih kapija“ su i stadioni dva večita rivala.

Mnogo je razloga zašto je Voždovac pravo mesto za život kako za porodice, tako i za one koji tek planiraju budućnost, a Voždove kapije koje karakterišu sigurnost, privatnost i kvalitet gradnje su luksuz koji može da se priušti!

story.rsStudio Goblen

Još iz rubrike