Moja priča o prevenciji nastanka hipertenzije

21/08/2017 | 14:58

Sprečite nastanak hipertenzije na prirodan način

Visok pritisak je bolest modernog doba, koja pogađa sve više mlađu populaciju. Od nje u svetu boluje svaki peti, a u Srbiji svaki drugi građanin. Osobe sa hipertenzijom najčešće imaju nespecifične simptome, glavobolju, svetlucanje pred očima, zujanje u ušima, vrtoglavicu i osećaj pritiska u grudima. To je razlog zašto ova bolest dugo ostaje skrivena ili se otkrije slučajnim merenjem, najčešće posle komplikacija.

Savremen, brz tempo života nameće veliki broj dnevnih izazova i sve manje vremena za opuštanje i brigu o zdravlju, međutim uz prave preporuke zdravlje se može sačuvati bez obzira na ovaj trend. Zato, nemojte čekati da osetite česte glavobolje, vrtoglavice i osećaj pritiska u grudima, već učinite nešto za svoje zdravlje sada.

Marija Jevtić, studentkinja iz Beograda, jedna je od onih koji su na vreme shvatili značaj prevencije nastanka hipertenzije. Kako nosi genetsku predispoziciju za njen nastanak, naša sagovornica se odlučila na kontrolni pregled u Udruženju centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA. Visoko motivisani i edukovani tim doktora HISPA centra posavetovao je kako da se na umeren i skladan način odnosi prema potrebama organizma i izbegne rizik od nastanka ovog oboljenja, priča Marija:

– Uz pravovremeni savet lekara, na vreme sam počela da vodim računa šta i koliko jedem, redovno se rekreiram i vodim računa o unosu dovoljne količine magnezijuma, kako bih rizik od nastanka hipertenzije svela na minimum. Brojne studije su pokazale da magnezijum ima pozitivan uticaj na krvni pritisak, a moj slučaj je to i potvrdio, jer sam uz redovan unos preporučene doze ovog minerala uspela da sačuvam svoje zdravlje i na kraju studija koje pohađam. Imala sam iskustva sa više oblika magnezijuma, nakon čega sam, ali i uz preporuku lekara, shvatila da su najznačajniji efekti magnezijuma iz prirodne mineralne vode.

Prirodna mineralna voda, predstavlja lak i jednostavan način da obezbedite potrebnu hidrataciju i neophodnu količinu magnezijuma. Mg Mivela u 1l sadrži 343mg magnezijuma, što gotovo zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim mineralom.

Magnezijum u Mg Miveli je u rastvorljivom obliku pa brzo i lako dospeva do svake ćelije našeg organizma. Učinite i vi nešto dobro za svoje zdravlje svakoga dana.

story.rspromo

Još iz rubrike