KAKO DA VAŠA PRAZNIČNA TRPEZA OVE GODINE BUDE DRUGAČIJA Legendarne salate za svačiji ukus

20/12/2018 | 14:11

Stigla je zima, a sa njom i svi specijaliteti u kojima volimo da uživamo tokom praznika. Neke domaćice ne odustaju od tradicionalnih recepata, ali ima i onih koje se trude da na trpezu iznesu i neke novitete.

Evo nekoliko ideja kako da vašu trpezu učinite bogatom i drugačijom za samo par minuta. Neizostavna namernica u pripremi salata, koja daje potreban šmek, svakako je majonez još ukoliko je to legendarni Dijamant uz koju kašiku više vaše salate biće nezaboravne.

Valdorf salata iznenadiće sve goste, ukućane, prijatelje, a potrebno vam je samo par namirnica za pripremu – jabuke, celer, orasi i naravno majonez.

Kozlou salata biće pun pogodak, jer će se savršeno uklopiti uz meso, ribu, bruskete. Potrebno vam je par sastojaka koje treba iseći na „žilijen“ – kupus, šargarepa, vlašac, kašičica senfa, malo jogurta i majonez.

Pileća salata svakako je jedna od omiljenih – pasta, kukurz, paprika i belo meso iseckano na kockice pomešano sa majonezom mogu biti poslužene kao glavno jelo, predjelo ili prilog.

Ukoliko želite da vaša posna trpeza zablista a ujedno da bude izdašna i punog ukusa za samo par minuta možete pripremite salatu sa morskim plodovima ili rakovima. Za to vam je potrebno malo zelene ili ajsberg salate, šargarepe, krastavaca i morske delcije koje ćete naravno pomešati sa Light Dijamant majonezom. Nek’ vam ovaj kraj godine bude legendaran i za kašiku delikatesniji od prethodnog!

story.rspromo

Još iz rubrike