Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
15h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Autor: Tamara Roksandić | 10/12/2018
Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (Internacional Coffe Tasting) koje je održano 29. i 30. novembra u Milanu u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kafe (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je dve zlatne medalje za svoje blendove Barcaffè Tradizione i Barcaffè Prestigio.
Sudije ovogodišnjeg takmičenja bili su stručnjaci za kafu, a napitke od kafe ocenjivali su na osnovu nekoliko kriterijuma, kao što su: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pene.
- Izutetno smo ponosni što smo na ovogodišnjem takmičenju postali nosioci čak dve zlatne medalje i time se našli u društvu drugih vrlo popularnih brendova u Italiji i šire. Barcaffè oduvek sprovodi stroge mere kontrole kvaliteta počevši od izbora samog zrna sirove kafe, pa do savrseno pripremljenog i posluženog espressa u kafiću - izjavio je Andrej Bele, Generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.
Napomenuo je da ovo nije prvi put da Barcaffè ponese zlatne medalje.
- Barcaffè je ponosni nosilac čak 6 zlatnih medalja na Međunarodnim takmičenjima u testiranju kafe. Izuzetno nam je drago što ovoj kolekciji dodajemo i ovogodišnje dve zlatne medalje - dodao je Bele.
Barcaffè je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, čija priča počinje još 1970. godine u tadašnjoj fabrici Droga Portorož, a danas njegovu ponudu čini više od 40 proizvoda, počevši od mešavina mlevene pržene kafe, espresso kafe, instant napitaka i coffee to go.
Barcaffe Tradizione pripremljen je od najkvalitetnijih vrsta arabike i robuste. Obiluje intenzivnim ukusom i pikantnom aromom s notom gorkog kakaa i crne čokolade. Prisutan je širom regiona.
O organizatoru:
International Institute of Coffee Tasters (IIAC), je neprofitno udruženje podržano samo članarinama i osnovano je 1993. godine u svrhu sastavljanja i širenja naučnih metoda za senzornu procenu kafe.
Uvek se fokusirao na espresso, simbol napravljen u Italiji, usavršavajući određeni način degustacije. Od svog osnivanja IIAC je sproveo stotine kurseva licence za degustaciju kafe uz prisustvo operatera i ljubitelja kafe iz celog sveta. Tokom svoje istraživačke aktivnosti, podržanog od strane naučnog odbora na visokom nivou, IIAC je usavršio šolju za taster koji optimizuje procenu espressa, istovremeno vrši važne studije o korelacijama između oznaka kvaliteta otkrivenih putem hemijske analize i senzornih osobina kafe.
Barcaffè espresso, vaš ekspert za lepši dan!
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
15h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Isprobajte recept Nataše Pavlović i poslužite ukućanima prženice kakve dosad nisu probali
23/04/2024
2 dana
Prženice na tri načina po receptu Nataše Pavlović
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
3 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Nož u leđa najboljoj drugarici: Otkrivena TAJNA o IZDAJI u odnosu Cece Ražnatović i Viki Miljković
25/04/2024
9h
Prijateljstvo Viki Miljković i Cece Ražnatović traje decenijama, upravo je zato svima nejasno zašto je Viki za venčanu kumu odabrala drugu koleginicu