Moda

Stil Tamare Dragičević je originalan, a šta baš nikada ne nosi

Stil Tamare Dragičević je originalan, pa ne čudi što je modni kreator Stefan Đoković upravo nju odabrao da kao model ponese njegovu novu kolekciju.

Stil Tamare Dragičević je originalan, a šta baš nikada ne nosi

Novu kolekciju pijanista, operski pevač i modni kreator Stefan Đoković namenio je damama koje, prateći nagomilane obaveze, neretko već u jutarnjim časovima izlaze iz kuće, vraćaju se kasno uveče, a uvek izgledaju fenomenalno.

Kreacijama izrađenim od najfinijih materijala, vune, kašmira, svile i italijanske kože, želeo je da stavi akcenat na ženstvenost i formu koja je istovremeno stroga i nežna. Za modela je odabrao prijateljicu, glumicu Tamaru Dragičević (31), kod koje najviše ceni talenat, dobrotu i sposobnost da svaku njegovu modnu kombinaciju oživi na najbolji mogući način, što po njegovom mišljenju mogu samo velike umetnice. Tamari ovo nije prvi put da nosi modele poznatog umetnika, koji lagano privodi kraju doktorat iz klavira na Fakultetu muzičkih umetnosti, a šta joj se od svega u čemu se fotografisala za modni editorijal najviše dopalo i da li i u kojoj meri ti komadi imaju dodirnih tačaka s njenim modnim izrazom, otkrila je u kratkom razgovoru za magazin "Story".

– Sviđa mi se što je Stefan, za razliku od prošle godine kada su mu u fokusu bile elegantnije haljine i suknje, malo promenio pravac. Počeo je da kreira komade koji su više za svaki dan. Tu su sakoi, kaputi, kožne pantalone i suknje, zapravo sve ono što i lično volim da nosim. Specifičnim detaljima on odevnim kombinacijama daje lični pečat i to je nešto što ga izdvaja od drugih dizajnera.

Stil Tamare Dragičević - odela su čest izbor lepe glumice

Dušan Stević

 

 

Primetili smo da sve više uživate u odelima. Koji krojevi su vam favorit?

– Interesantne su mi pantalone s dubokim strukom i širokim nogavicama, takođe u poslednje vreme volim da ponesem duže sakoe i košulje.

Ranijih godina u modnom svetu nije bilo dozvoljeno spajanje različitih printova, takođe je vladalo pravilo da crna i teget, crvena i roze nikako ne idu zajedno, međutim to se s godinama dosta korigovalo. Da li ste se prilagodili novim modnim pravilima ili još uvek ostajete dosledni starim i dobro proverenim?

– Nemam ništa protiv spajanja crvene i roze. Smatram da mogu da izgledaju lepo i drugačije sa adekvatnim krojevima, ali crnu i teget nikada ne kombinujem. Još uvek sam u ubeđenju da to ne izgleda lepo. Bilo bi mi čudno da ih ponesem zajedno jer sam s godinama navikla da se ne uklapaju. Volim da nosim, na primer, teget s braon. To mi je pravo osveženje. Kad smo već kod novih modnih trendova i onoga u čemu sebe nikako ne mogu da vidim, to su patike i cipele s velikim platformama. Takođe me nisu osvojile čizmice sa otvorenim prstima.

Sve su popularnije martinke s torbicama sa strane na članku, kako vam se taj modni novitet čini?

 To može da izgleda dobro, uz neku posebnu kombinaciju. Imam jedne čizme koje su grublje i veće, ali martinke kao takve nikada nisam nosila. Nisu moj fazon, mada volim da ih vidim na drugim ženama.

 Da li tokom hladnijih dana nastojite da se utoplite ili i tada volite da dobar stajling stavite na prvo mesto?

– Na svu sreću, naše zime više nisu toliko jake, ne prate ih kijameti i bljuzgavice pa u tom smislu možemo da ponesemo sve što nam se dopada i izgledamo stilizovano. Dok sam ranije prelistavala svetske modne magazine, često sam se pitala kako je moguće da manekenke u njima nose zimske suknje i haljine bez čarapa, debele džempere s tankom jaknicom i slično. A onda je kod nas u oktobru bilo miholjsko leto i bila sam srećna što sam mogla slične kombinacije da ispratim. Naravno da, kada krenu temperature ispod nule i imamo potrebu za šalovima i kapama, više pratim osećaj nego potrebu da budem stilizovana.

Stil Tamare Dragičević - Kaputu uvek daje prednost nad bundom

Dušan Stević

 

 

 Nosite li bunde i moraju li, kada se već za njih odlučite, da budu od pravog krzna?

– Nikada nisam bila ljubitelj bundi, bilo da su od pravog ili lažnog krzna. Uvek sam ih, još kao mlađa, vezivala za ozbiljne žene (smeh). Doduše, imam jednu u zelenoj boji koju nosim isključivo u specijalnim prilikama, ali i ona je modernog kroja i ne znam baš da li može da se svrsta u red bundi. Zimi se radije opredeljujem za dobar kaput. Sviđaju mi se oni s velikim kragnama, koje ima i Stefan u svojoj kolekciji. Reč je o efektnom modnom detalju, s druge strane dobro je u hladnom periodu imati tako nešto oko vrata.

 Koliko često izgovarate rečenicu: “Nemam šta da obučem”?

 Retko kada, jer uvek u ormaru imam nešto što može da se dobro uklopi. Uglavnom imam druge prioritete, a čim mi ostane prostora da razmišljam na tu temu, to znači da je sve ostalo podmireno pa se radujem pravljenju kombinacija. Kad se ujutru čovek lepo sredi i obuče, onda mu je i dan bolji, divno se oseća.

 Mnoge žene koje su se ostvarile u ulozi majke tvrde da češće kupuju deci nego sebi. Možete li da odolite kada u izlogu naletite na neki interesantan komad za vašu ćerku Stašu (4) i sina Lazara (1)?

– Staša i Lazar su u tom uzrastu kad sve brzo prerastu pa je normalno da se njima više kupuje. Međutim, trudim se da njihove ormare ne zatrpavam suvišnom garderobom i na prvom mestu mi je udobnost, dok tek kasnije obratim pažnju da li je lepog kroja i dezena.

 Da li brzo odustanete od nagovaranja da obuku nešto što se vama dopada?

– Slatko mi je kada vidim decu u neusklađenoj garderobi jer znam šta stoji iza toga. Sve manje imam problema s tim. Staša je veća, važno joj je da nosi haljinice kako bi u njima mogla da se vrti i to poštujem (smeh).

Mala deca sklona su prljanju, kako se snalazite sa flekama? Koliko dugo ste u stanju da tugujete kada upropastite omiljeni komad odeće?

Dušan Stević

 

 

– Trudim se da vodim računa o stvarima, kod dece je to malo specifičnije jer se jede cvekla, maline, koje često završe na stvarima (smeh). Na svu sreću, postoje razna sredstva za uklanjanje fleka i vrlo uspešno se s tim borim. Dešava se, naravno, da ne odreagujem na vreme, ali ne tugujem mnogo.

Poslednji put kada smo razgovarali kazali ste nam da trenirate boks, da li ste i dalje redovni?

– Čim sam se porodila, počela sam da treniram, ali ubrzo je nastupio karantin i više se nisam vraćala, pogotovo to neću činiti sada kada je situacija s koronavirusom još ozbiljnija. Lazar je u periodu kada voli da se nosi, a nije nimalo lagan, što može i da se vidi, tako da mi je to neka vrsta treninga (smeh).

 

 


 

Komentari (0)

Loading