I zvanično: Megan Markl je najlepša u kraljevskoj porodici

07/03/2018 | 22:57

Megan Markl još nije zvanično deo britanske kraljevske porodice, a već je osvojila laskavu titulu: najatrktivnija dama među plemkinjama. Tako je američka glumica za vrlo kratko vremena osvojila i simpatije, ali možda i potencijalne neprijatelje jer je iza sebe ostavila mnoge upečatljive dama britanske kraljevske scene.

Za početak Megan je prešišala Kejt Midlton čija su slava i popularnost bili netaknuti dok se princ Hari nije verio. Iza nje su i plemkinje Zara Filips, princeze Beatris i Eugenija.

Tu je na scenu stupila atraktivna američka glumica.

A izbor je pao Megan na osnovu “zlatnog preseka” – proračuna koji određuje u raznim oblastima pojmove najbliže savršenstvu i ovaj sistem merenja uveli su još stari Grci. Ovaj metod je najčešće korostio i Leonardo da Vinči za slikanje svojih remek dela.

Njen nos smatra se najbližim savršenstvu, a razmak između očiju i rastojanje od korena nosa uklapa se u idealne proporcije.

Hirurg dr Džulijan Desilva objasnio je “Daily Mail” je da u poređenju kontura lica ovih plemkinja Mega ima ukupno 87,4 poenat. To je, prema njegovom mišljenju, egzaktna skala kojom se utvrđuju neke razmere.

– Megan ima odličnu bradu, proporcije njenog lica su skoro savršene. Kejt, na primer ima odličnu razmeru između nosa i usana, a ima slabiju vilicu i bradu. Zato je Megan odnela pobedu – kaže dr Desilva.

Story.rssuper ženaguliver/gettyimages

Još iz rubrike