VOĆE KOJE GOJI VIŠE OD MESA: Kilogrami se samo TALOŽE, pazite kako ga jedete!

19/08/2019 | 10:28

Ruska doktorka Zuhra Pavlova nedavno je otkrila istinu o voću i njegovim benefitima koje ima po ljudsko telo. Bićete šokirani…

– Globalizacija nam je omogućila da stalno imamo na dohvat ruke razno voće i povrće. Bobičasto voće uvozi se sa raznih strana sveta. Tako jedemo šta želimo i kada želimo. Ali, priroda se ne može prevariti – bobičasto voće će dati najveću korist telu samo onda kada sezonski stiže kod nas. Što znači, ako jedete kupine u decembru – ništa od zdravlja – piše ruska doktorka i dodaje:

 

– Ljudi misle da su lubenica, jabuka i bobičasto voće samo voda sa “vitaminima”. U međuvremenu oni na takvoj “vodi” dobiju popriličan broj kilograma. Imam pacijente koji su kilograme dobijali dok su jeli samo lubenicu. Morate znati jednu stvar: voće je puno fruktoze. Višak fruktoze, posebno na prazan stomak, dovešće do masne degenaracije jetre. Takođe, fruktoza doprinosi razvoju gojaznosti, izaziva imunitet na hormon masnog tkiva leptina i na hormon insulin pankreasa. To zauzvrat dovodi do stalnog povećanja apetita.To je začarani krug – zaključuje.

Story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike