Tri razloga da posetite Crnu Goru

07/06/2019 | 16:05

Turistička organizacija Crne Gore I JP “Morsko dobro” nedavno su nas ugostoli, a tokom tri dana putovanja, pokazali su nam mnoge lepote ove nama susedne zemlje. Budući da ne može sve da stane u jednu priču, ovo su samo tri favorita.

MORE: Pravi je greh nekoliko dana provesti na istoj plaži, jer postoji toliko mogućnosti, a i to kratko vreme koje provedete na brodiću, ploveći do neke “skrivenije”, predstavlja posebno zadovoljstvo. Predrag Jelušić, direktor JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, rekao je da će, osim javnih plaža, čiji će broj biti povećan, i onih koje pripadaju hotelima, ove sezone gostima ponuditi dvanaest tematskih. Svoje mesto pod suncem, s tim što u ovoj priči to nije fraza, imaće zaljubljeni parovi, oni koji dolaze da bi se dobro provodili od jutra do večeri, nudisti, kao i oni koji ne mogu da zamisle letovanje bez svojih kućnih ljubimaca.

BJELASICA: Pre ili kasnije, doći će pravo leto, a tada će biti zadovoljstvo otići negde gde je sveže, vazduh kristalno čist, nema vreve, a pogled seže do planinskih vrhova. Sve to nas čeka kad dođemo do Kolašina, a posebna priča je kad se žičarom – dugom 1.576 metara – krene od tamošnjeg skijališta ka vrhu “Troglav”, na visini od 2035 metara. Svi, koji su imali priliku da se njome provozaju i da na vrhu ne samo vide sneg u maju, već i da po njemu šetaju, poželeli su da ovaj put žičarom ponove tokom leta.

BIOGRADSKO JEZERO: Idealno je za dve vrste ljudi – one koji umeju da cene blagodeti koje može da pruži samo sačuvana priroda i zaljubljenike u Instagram, jer su retka mesta gde se mogu naći takve boje kao ovde. Legenda kaže da su na delu, gde je danas najpliće, nekada davno vile vodile kolo. Deo je nacionalnog parka Biogrdska gora, u okviru kog je i jedna od tri poslednje prašume u Evropi, a domaćini s ponosom ističu da su ugostili Sofiju Loren i Harisona Forda.

Brankica TreskavicaBrankica Treskavica

Još iz rubrike