Opako oružje protiv virusa: Ovo začinsko bilje će vam neverovatno ojačati imunitet

23/03/2020 | 18:00

Brojno začinsko bilje, osim što daje izvrsnu aromu jelima, igra veliku ulogu u održanju našeg zdravlja, a mi vam opisujemo najvažnije i najvrednije…

Osim što stvaraju harmoniju ukusa prilikom pripremanja obroka, začini mnogo mogu da učine za naše zdravlje, posebno tokom zimske sezone kada je bitno da ojačamo imunitet zbog virusa koji su oko nas. Zato vam opisujemo začinsko bilje koje ima najsnažnije dejstvo na naš organizam.

Za zdravlje, lepotu i dug život: Ovo su najmoćniji začini na svetu

začinsko bilje

Kurkuma se koristi u Indiji i Indoneziji pet hiljada godina, a vrlo mali broj obolelih od raka i Alchajmerove bolesti pokazuje važnost sastojka kurkumina, za koji se smatra da ima antioksidativna i protivupalna svojstva, a sadrži mangan i gvožđe. Neka od sprovedenih laboratorijskih ispitivanja pokazala su kako je kurkuma efikasna u borbi protiv ćelija raka debelog creva.

Začini koji su u stanju da preporode celo telo!

začinsko bilje

Đumbir je izvor vitamina B6, kalijuma i magnezijuma. Odličnog je ukusa, a pomaže zdravlju srca, štiti od bakterija i raznih gljivičnih oboljenja, jača imunitet, reguliše nivo holesterola u krvi, kao i težinu. Istraživanja su pokazala da može da ublaži jutarnje mučnine, bolove u mišićima, a može pomoći u varenju hrane. Takođe, deluje protivupalno.

Ostatak teksta pročitajte na narednoj strani…

Stranice 1 2 3
Story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike