Kako vam trčanje može pomoći da postanete (još) uspešniji u poslu

03/06/2019 | 17:27

Uz fizičke benefite i jačanje samopouzdanja, trčanje, posebno na duže staze, može vam pomoći da naučite važne životne lekcije korisne u poslovnom razvoju i napretku. Motivišite se da redovno trenirate tako što ćete sebe i svoj tim prijaviti na SBB Serbia Business Run, a zatim obratite pažnju na sledeće…

Lekcija 1: Motivacija je ključna.

Retki su oni koji su prvo trenirali za maraton, pa se tek zatim prijavili. Većina prvo odluči da želi da istrči za njih važnu trku, prijavi se, pa zatim to što su se obavezali da će nešto učiniti iskoriste da ih to motiviše da zaista i uspeju. Na taj način naći ćete se u situaciji da jednostavno morate da postanete osoba sposobna da protrči kroz cilj!

Lekcija 2: Za pravu transformaciju, potrebno je vreme.

Živimo u svetu u kojem caruje brzina. Sve mora da se desi “sad” i “odmah”. Ako ste ikada pokušavali pred letovanje da se brzo rešite suvišnih kilograma, onda znate da to ne uspeva. Obično kilograme vratite podjednako brzo kao što ste ih i izgubili. Drugim rečima, trajna promena je proces koji traje. Priprema za maraton takođe je spor proces kojem treba da se posvetite. Važno je i da korigujete ishranu, i da se mentalno pripremite. Ni ne razmišljate o tome da biste mogli da uspete bez ikakvih priprema i treninga, zar ne? Primenite isto pravilo i u poslu – naoružajte se strpljenjem i prikupljajte znanje i veštine.

Lekcija 3: Neka vaše navike rade za vas.

Uspeh je rezultat korisnih navika. Potrebno da je osmislite radnje koje ćete redovno ponavljati, a koje će vas korak po korak približiti cilju. Dakle, umesto da se usredsredite na sam cilj, fokusirajte se na rituale koji će vam omogućiti da napredujete, polako ali svakodnevno.

Potrebna vam je motivacija? Prijavite se za najveći tim bilding događaj u istoriji Srbije – SBB Serbia Business Run.

 

Story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike