Evo u čemu je tajna SAVRŠENOG TELA fatalne Merlin Monro koju je obožavao CEO SVET!

07/05/2019 | 17:30

Merilin Monro praktikovala je zdravu kombinaciju namirnica kojom je održavala svoju savršenu figuru bez po muke. Upamćena po svom seksepilu, holivudska diva jela je šta je htela, a da to nimalo nije ugrožavalo fatalan izgled.

U članku objavljenom 1952. godine u magazinu “Padžent” pod naslovom “How I Stay In Shape” tada 26-godišnja Merlin otkrila je da nikada svoje telo nije smatrala izuzetnim. Bila je prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane.

Visoka oko 160 centimetara, varirala je između 50 i 60 kilograma, međutim, ona se time nikada nije opterećivala. Volela je jaja i meso, a otkrila je recept za čarobni napitak koji je pila svakog jutra, a koji joj je davao energiju i vitalnost.

– Čula sam da se moja ishrana smatra čudnom, ali ne mislim tako. Svakog jutra pre nego što odem pod tuš, zagrejem čašu mleka i dodam dva jajeta. Pomešam ih viljuškom i pijem zajedno sa vitaminima dok se oblačim. Mislim da lekari ne mogu ponuditi hranljiviji doručak za zaposlenu devojku koja je uvek u žurbi – objasnila je.

Njen ručak je uvek podrazumevao dobar komad mesa, a umesto da “večeru da neprijatelju”, to joj je bio omiljeni obrok – uveče bi pržila jagnjeće meso ili iznutrice i jela ih sa nekoliko svežih šargarepa. Dan bi obično završavala omiljenom poslasticom, sladoledom.

Danas, stručnjaci, ali i svi koji drže do zdrave ishrane i vitke linije, bili bi verovatno zgroženi. Prigovarali bi joj što jede živa jaja. Što jede toliko mesa. Što jede prženo. Što jede slatko… Ipak, holivudski dijetetičar Hala El-Shafie hvali način ishrane glumice i uveren je da bi ona bila zgrožena kada bi videla čemu sve današnje zvezde podvrgavaju svoje telo.

– Merlin je jela zdravu, neprerađenu hranu, a njena ishrana se bazirala na zdravom razumu. Nije preskakala obroke pa je organizmu obezbeđivala uravnoteženu količinu proteina, a nije izbegavala da se nagradi poslasticom– zaključila je Hala.

story.rsKurir.rs, Srpskalive Guliver Getty Images

Još iz rubrike