Ukus koji će vas raspametiti! Božanstvena kremasta poslastica koja se ne peče (recept)

20/09/2018 | 16:00

Chocolate cake

Ukus koji će vas raspametiti…

Sastojci:

za koru

– 300 g mlevenog keksa
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl soka od narandže
– 200 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje

za fil I

– 1 l mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 300 g keksa
– 2 dl soka od narandže

za fil II

– 200 g mlevenih oraha
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl mleka
– 2 šlaga

Chocolate cake

Priprema:

Kora:

1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.

2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.

Fil I:

1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.

3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

story.rsposaljirecept.rsGulliver/Thinkstock

Još iz rubrike