TORTA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM, ali morate da je sečete na ČUDAN NAČIN!
Spremite ukusnu tortu, a recept će vam tražiti i drugi kad je probaju.
SASTOJCI - za podlogu
200 g brašna
75 g šečera
1 jaje
100 g maslaca
Za fil od višanja
1 staklenka (720g) višanja
25 g gustina
Za fil od sira
4 jaja
300 g kisele pavlake
125 g šečera
50 g skrobnog brašna
kora 1 limuna
125 ml mleka
Za čokoladni preliv
250 g mlečne čokolade
50 g maslaca
PRIPREMA
Za testo pomešajte sve sastojke i umeste glatko testo. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm. Sa ostatkom obložite ivice pleha. Višnje i šečer stavite na šporet pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada uvri dodajte gustin višnjama i kuvajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite testo u pleh.
Za nadev od sira prvo izradite belance sa šečerom u čvrst sneg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih umešajte. Dodajte masi od sira belanjak, dobro umutite. Prelijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.
Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite u frižider na nekolliko sati. Kada se ohladiti pripremite preliv od čokolade i slatke pavlake na pari, kada se rastopi, umešajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti. Ohladite u frižideru, a režite tortu vrućim nožem.