Lifestyle

TORTA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM, ali morate da je sečete na ČUDAN NAČIN!

TORTA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM, ali morate da je sečete na ČUDAN NAČIN!

Spremite ukusnu tortu, a recept će vam tražiti i drugi kad je probaju.

SASTOJCI - za podlogu

200 g brašna

1 kašika praška za pecivo
75 g šečera
1 jaje
100 g maslaca

Za fil od višanja

1 staklenka (720g) višanja

25 g gustina

2-3 kašike šečera

Za fil od sira

4 jaja

400 g svežeg sira
300 g kisele pavlake

125 g šečera
50 g skrobnog brašna
kora 1 limuna
125 ml mleka

Za čokoladni preliv

250 g mlečne čokolade

200 ml slatka pavlaka
50 g maslaca

PRIPREMA

Za testo pomešajte sve sastojke i umeste glatko testo. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm. Sa ostatkom obložite ivice pleha. Višnje i šečer stavite na šporet pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada uvri dodajte gustin višnjama i kuvajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite testo u pleh.
Za nadev od sira prvo izradite belance sa šečerom u čvrst sneg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih umešajte. Dodajte masi od sira belanjak, dobro umutite. Prelijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.

Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite u frižider na nekolliko sati. Kada se ohladiti pripremite preliv od čokolade i slatke pavlake na pari, kada se rastopi, umešajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti. Ohladite u frižideru, a režite tortu vrućim nožem.