TORTA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM, ali morate da je sečete na ČUDAN NAČIN!

31/07/2018 | 18:00

Spremite ukusnu tortu, a recept će vam tražiti i drugi kad je probaju.

SASTOJCI – za podlogu

200 g brašna
1 kašika praška za pecivo
75 g šečera
1 jaje
100 g maslaca

Za fil od višanja

1 staklenka (720g) višanja

25 g gustina
2-3 kašike šečera

Za fil od sira

4 jaja
400 g svežeg sira
300 g kisele pavlake

125 g šečera
50 g skrobnog brašna
kora 1 limuna
125 ml mleka

Za čokoladni preliv

250 g mlečne čokolade
200 ml slatka pavlaka
50 g maslaca

PRIPREMA

Za testo pomešajte sve sastojke i umeste glatko testo. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm. Sa ostatkom obložite ivice pleha. Višnje i šečer stavite na šporet pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada uvri dodajte gustin višnjama i kuvajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite testo u pleh.
Za nadev od sira prvo izradite belance sa šečerom u čvrst sneg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih umešajte. Dodajte masi od sira belanjak, dobro umutite. Prelijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.

Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite u frižider na nekolliko sati. Kada se ohladiti pripremite preliv od čokolade i slatke pavlake na pari, kada se rastopi, umešajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti. Ohladite u frižideru, a režite tortu vrućim nožem.

Story.rsKurir.rs/Praktičnažena.orgGulliver/Thinkstock

Još iz rubrike