Stvari koje morate izbaciti iz kupatila

17/02/2018 | 18:37

Kupatilo nije samo mesto gde odlazimo da se tuširamo prje spavanja, to je naše malo mesto relaksacije, spa zona i komadić kozmetičkog raja u kojem svakodnevno provodimo vreme rezervisano samo za uživanje i sređivanje.

Ipak, jedna stvar može narušiti istinsko uživanje u vremenu koje posvećujemo samo sebi. Nered i gomile stvari spremnih za bacanje u smeće. Ne samo da nam smetaju jer nam zauzimaju dragocen prostor, već su i potencijalni izvor zdravstvenih opasnosti.

Vreme je da se pozdravite s nepotrebnim detaljima iz svog kupatila i ponovno ga učinite bezbednim i prijatnim mestom.

Kozmetika koju niste koristili već godinu

Ukoliko određenu kremu ili serum niste taknuli godinu dana, postoji velika verovatnoća da nikad i nećete.

Uostalom, rok trajanja većine kozmetičkih proizvoda je oko godinu pa biste s proizvodom koliko toliko stoji nekorišćen napravili više štete nego koristi.

Kozmetika koja je promenila teksturu, boju ili miris

Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, sve kozmetičke proizvode koji su promenili teksturu, boju ili miris morate odmah baciti jer rizikujete iritaciju ili alergijsku reakciju.

Stare zavese za tuširanje

Zavese za tuširanje koje svakodnevno izlažete vodi, a ne sušite na vazduhu odmah nakon korištenja, trebalo bi često menjati. Ukoliko su vam delovi zavese već požuteli od starosti, vreme je za promenu.

story.rsCDMguliver/gettyimages

Još iz rubrike