Šta sve možete da uradite sa iskorišćenom kesicom čaja

13/06/2018 | 21:20

Popili ste čaj i krenuli ste da bacite kesicu? Nemojte!

Osim što vam je podarila ugodan napitak, ta vrećica može još mnogo toga da učini za vas.

Ujedi
Dokazano je da čaj ima blagotvorno dejstvo na sve vrste ujeda insekata. Trik koji će vas zauvek rešiti svraba i crvenila je prilično jednostavan: Već iskorišćenu kesicu čaja stavite u frižider i pustite da se ohladi. Nakon toga je izvadite i kesicu stavite preko ujeda.

Bašta
Ponovo prokuvajte tu kesicu i ulijte u kantu, pa zalijte svoje cveće. Tako ćete ga šititi od gljivičnih infekcija.

Kuća
Ubacite iskorišćene vrećice čaja u ormariće, na police, u ostavi… na svakom mestu za koje mislite da mu treba osvežavanje ili da bi se mogli pojaviti insekti. Kesicu možete ubaciti i u pesak za vašu mačku. Stavite jednu u vaš fiižider da izbegnete neugodne mirise hrane. Mogućnosti su beskrajne.

Suđe
Potpite vaše suđe u toplu vodu sa vrećicom čaja. Ona će pomoći u odvajanju masnoće od tanjira i posuda, ali i odvojiti hranu koja je zapela na suđu.

Stopala
Dodajte kesicu u toplu vodu i pospite svoja stopala. Vrećice čaja će ukolniti neugodne mirise, omekšati pete i žuljeve, ali i nahraniti vašu kožu.

Kupanje
Listići čaja sadrže antioksidante, tako da kupanje u vodi u kojoj ste ubacili vrećicu čaja odlično pomaže vašoj koži. A za aromatično iskustvo, možete koristiti čaj od peperminta ili jasmina.

Koža
Ohlađene vrećice čaja odlične su za iritacije na vašoj koži. Prethodno ih ohladite u frižideru i posle stavite na iritirano mesto (žuljeve, bradavice, čmičak). Ono će ga ohladiti i smanjiti upalu, ublažiti iritaciju i natečenost.

Zadah
Prokuvajte ga ponovo i novu turu “čaja” iskoristite kao vodicu za usta. Za ovo su najbolji čaj od nane ili zeleni čaj.

Kosa
Iskorišćenu kesicu čaja ponovo prokuvajte i dobijenu vodi polijte na kosu, nakon što ste je oprali, kako bi negovali kosu i teme.

story.rsradiosarajevo.baguliver/thinkstock

Još iz rubrike