Šta san zapravo čini za našu lepotu: 6 važnih pravila beauty sleepa

21/11/2018 | 16:30

Pojam beauty sleep (san za lepotu) nosi sa sobom mnogo zabluda, ali i neka pravila koja morate ispuniti.

U krevetu tokom života provedemo u proseku 24 godine i 4 meseca, a pomoću ovih 6 saveta možemo izvući ćemo najviše dobrobiti za lepotu.

Vežite kosu
Ispletite pletenicu, zavežite kosu u rep ili punđu. Tako vam kosa neće u snu padati na lice, odnosno ulja koja sadrži kosa neće uzrokovati nečistoće ili mitisere na licu.

Spavajte na leđima
Izbegavajte da spavate licem na jastuku. Ako spavate na stomaku ili boku, lice će vam biti „uronjeno“ u jastuk, pa će nastati ružne bore od spavanja na licu. Zato se okrenite na leđa i naspavajte se.

Investirajte u skuplje jastučnice
Možda su jastučnice od satena skuplje od običnih pamučnih, ali vrede svaki dinar – jer ćete se sledeće jutro probuditi „čista“. Saten je nežniji od pamuka i pomaže pri izbegavanju dosadnih bora od spavanja. Osim toga, od satena će vam kosa biti mekša.

Pobrinite se da prostorije ne bude suva
Ovlaživač prostorije sprečiće isušivanje vaše kože – posebno zimi kad je vazduh u prostorijama izuzetno suv. Osim toga, preporučuje se da stavite čašu vode pored kreveta: svaki put kad se probudite popijte gutljaj vode – tako ćete i telu dati dovoljno tečnosti.

Menjajte jastučnicu dovoljno često
Bar jednom nedeljno promenite jastučnicu. Naravno da svaku veče čistite svoje lice, ali verojatno ne perete kosu svaki dan – pa na jastuku ostane malo ulja.

Spavaj na dva jastuka
Skloni ste velikim podočnjacima? Onda spavajte tako da vam je glava na dva jastuka. Taj položaj tela podstiče limfnu drenažu i smanjuje natečenost lica.

story.rsmiss24.hrguliver/thinkstock

Još iz rubrike