Šta je danas seksi telo?

13/06/2017 | 11:25

Prilično smo sigurni da je ekstremna mršavost konačno izašla iz mode, a sudeći prema rezultatima najnovijeg istraživanja izgleda da većina deli naše mišljenje!

Studija Grenada Univerziteta u kojoj je učestvovalo približno 700 ispitanika govori da i muškarci i žene na prvom mestu preferiraju zdrav izgled i vitko (ali ne premršavo) telo.

Zdravlje je neprikosnovno, a izgleda da pripadnici oba pola sve više vrednuju jaka, izvajana tela atletske građe, za razliku od dugo prisutnog trenda izrazite mršavosti.

Posebno zanimljivi u ovom istraživanju bili su odgovori žena koje nisu zadovoljne sopstvenim telom! One u velikom broju slučajeva imaju negativan odnos prema lepom telu i zdravom izgledu!!! Zašto? Naučnici smatraju da je razlog tome to što se porede sa top modelima koji imaju izvanredna, super seksi, zdrava i izvajana tela, što ženama prosečnog izgleda predstavlja ozbiljnu pretnju!

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Lepo je što sve više ljudi najpre ceni devojke zdravog izgleda, ali čini se da neke žene još uvek nisu prevazišle naviku da porede svoje telo sa onim idealnim primerima i opšte prihvaćenim standardima “normalnosti”.

Ovi nalazi ne mogu preterano da nas raduju, sve dok žene stvarno ne zavole svoje telo i neguju ga takvo kakvo jeste, bilo da su mršave ili fino popunjene!

Kakve devojke su po vama seksi?

Izvor: superzena.b92.net
Foto: Guliver/Thinkstock

Još iz rubrike