Nije sve u poklonu, nešto je i u ideji – KAKO DA IZBEGNETE ZAMKU KLIŠEA ZA DAN ZALJUBLJENIH?

14/02/2019 | 10:08

Iako većina na pomen ovog datuma tradicionalno prevrne očima, istina je da ipak svi vole poklone i znake pažnje. Često ni onim najoriginalnijima nije lako da izbegnu zamku klišea koji vrebaju na svakom koraku kad je Dan zaljubljenih u pitanju, pa na ovaj dan i bezvremenska klasika može da se okarakteriše kao patetika. Romantičnu večeru, karte za bioskop, cveće i čokolade ostavite za neki drugi dan, a ovog 14. februara budite originalni, čak iako ga inače ne obeležavate. Kako?

– Veče u bioskopu dok gledate najnovije avature iz Marvel franšize, zamenite dozom ličnog adrenalina. Paintball ili escape room nisu slučajno postali omiljeni vid zabave širom sveta. Adrenalin će sigurno proraditi, koncentracija će biti na mnogo višem nivou, zadaci postavljeni pred vas dozvoliće vam da pokažete neke svoje skrivene talente, a ovaj vid zabave podstiče timski i rad, zahteva podršku i poverenje i pomaže vam da se se povežete i upoznate na jedan potpuno drugačiji način.

– Večera u romantičnom restoranu ne bi trebalo da bude nešto rezervisano za Dan zaljubljenih, već redovni ritual vas i vaše voljene osobe. Zato na Dan zaljubljenih – kuvajte jedni za druge, ili bar naučite da kuvate. Šef kuhinje omiljenog restorana, neka dobije slobodan dan, a sebe i voljenu osobu upišite na kurs kulinarstva. Koji začini se najbolje kombinuju, kuhinja koje zemlje je sledeći svetski trend i kako najbolje dekorisati sto, neka bude nešto što ćete ovog Dana zaljubljenih pokloniti svom partneru, a već sledećeg primeniti u svom domu.

– Umesto još jedne bočice parfema koja će zamaskirati miris duvanskog dima, razmislite da vaš poklon za ovaj dan zaljubljenih bude novi, IQOS 3. Uz njega, ta bočica parfema sigurno će duže trajti, jer ovaj uređaj osim što nema neprijatne mirise, kao klasične cigarete, manje je štetan, a istinskim hedonistima omogućava da i dalje uživaju u autentičnom ukusu duvana. Dizajn je samo dodatni plus, jer ovaj aparat izgleda kao onaj moćni gedžet koji bi samo Džejms Bond imao, dok osim snažne, mat crne verzije, beli i zlatni su pravi aksesoar i za žene sa ukusom, koje mogu da ga personalizuju i stilizuju prema svom senzibilitetu.

– Prestanite da igrate na sigurno i poklanjate vaučere za kupovinu. Bliskost partnera najbolje se ogleda i u tome koliko dobro poznaju ukus onog drugog. Znate da ćete se najbolje uveriti koliko vas neko poznaje po tome kakav vam poklon kupi. Pa preskočite i ovu kliše zamku i kupite svojoj voljenoj osobi celu triologiju knjiga koje nikako da kompletira, opus omiljenog pisca ili to fantastično odelo koje toliko dugo želi u svom ormaru. Pokažite onome ko vam je bitan koliko ga zapravo slušate i dobro poznajete.

story.rsAgencija, Pixabay

Još iz rubrike