Milioni ljudi su uz pomoć njega promenili svoj život: Da li ste čuli za pravilo 5 sekundi?

28/06/2019 | 19:16

Za sve one koji žele da promene život iz korena, blogerka, spisateljica i urednica u časopisu Success Mel Robins, otkriva efikasno pravilo koje možete primeniti za svaku životnu situaciju.

Mel nudi jednostavan metod koji će nam omogućiti da postanemo najbolji – a potrebno je samo pet sekundi! Ako istinski usvojite ovaj metod, autorka tvrdi da možete postati produktivniji, možete jasnije da razmišljate, pobediti strahove, zauzmete se za sebe, poboljšate zdravlje, samopouzdanje i – slediti svoje snove.

Pravilo se vrlo lako uči i njegov učinak je neverovatan.

Evo kako je Mel došla do njega:

Kako spisateljica objašnjava, kao i mnogi, svakao veče je išla u krevet s mišlju da će se promeniti, da će ustati na vreme, da će krenuti u teretanu, da će se bolje odnositi prema suprugu… Ali, svako bi jutro isključila alarm i nastavljala da spava, jer nije bila “raspoložena” za ustajanje. Svako jutro je spremala decu za školu u potpunom haosu i svako bi jutro deca zakasnila na školski autobus. I tako iz dana u dan. I onda je jedne večeri Mel na televiziji videla lansiranje rakete i čula poznato odbrojavanje: 5-4-3-2-1, a ekran su ispunili vatra i dim i letelica se uzdigla. Pomislila je: “To je to, sutra ću se lansirati iz kreveta!” I zaista je to učinila, na svoju sreću. Kad je alarm zazvonio, nije ga isključila, nego je počela da odbrojave: 5-4-3-2-1. I onda je ustala. U tom trenutku nije znala zašto je to delovalo, samo je znala da jeste.

Nakon par uspešnih pokušaja usput je naučila sledeće: dok brojite unazad, ručno prebacujete brzine u glavi. Time prekidate uobičajen obrazac razmišljanja i pokazujete da imate kontrolu, kako kažu psiholozi. Brojanje ometa smišljanje izgovora. Kad se fizički pokrenete, umesto da zastanete kako biste razmislili, fiziologija vam se menja, a um se usklađuje sa njom.

Najjednostavnije rečeno, pravilo pet sekundi znači da onog trenutka kada osetite poriv da nešto učinite, morate izbrojati 5-4-3-2-1 i fizički se pokrenete, inače će vas vaš mozak zaustaviti.

Nemate šta da izgubite, samo da pokušate. Lako je, a deluje!

story.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike