Neodoljivi brancin: Predlažemo dva jednostavna i brza recepta uz koje će meso ostati sočno!
Morska riba bogata mineralima idealan je izbor za sve koji vode računa o zdravlju i kilogramima, a ne žele da se liše ukusne hrane. Predlažemo vam dva jednostavna i brza recepta uz koje će meso ostati sočno...
ZAPEČENI BRANCIN
Za 2 osobe
PRIPREMA: 20 minuta
SASTOJCI:
- 6 tanko isečenih fileta brancina
- 4 čeri paradajza srednje veličine
- 4 čena belog luka
- 1 limun
- veza kapara
- maslinovo ulje
- so
- biber
PRIPREMA:
Za početak izmešajte sitno iseckani beli luk, kapar, kašiku maslinovog ulja, prstohvat soli i bibera. U tepsiju položite filete brancina, pa po njima pospite pripremljenu smesu. Posolite ih po želji i pecite 15 minuta u prethodno dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Za kraj gotovo jelo ukrasite čeri paradajzom i kriškom limuna.
Na narednoj strani pogledajte još jedan sjajn recept...
BRANCIN U SOSU OD BADEMA
Za 2 osobe
PRIPREMA: 45 minuta
SASTOJCI:
- 350 g brancina (fileti)
- 100 g brokolija
- 100 g karfiola
- 100 g svežeg spanaća
- 200 g pečenog badema (listići)
- 250 ml neutralne pavlake za kuvanje
- maslinovo ulje
- so
- biber
PRIPREMA:
Karfiol i brokoli isecite na kriške i propržite kratko u čistom tiganju sa malo soli. Kada omekša izvadite ga u činiju, a tiganju dodajte maslinovo ulje i prethodno začinjene filete brancina. Pecite ih dok ne dobiju braon boju, a potom izvadite na tanjir za serviranje. U duboljoj šerpi prepecite 200 g listića badema, nakon 10 minuta prelijte ih neutralnom pavlakom i kuvajte 15 minuta uz povremeno mešanje. Sos sipajte preko ribe i ukrasite prethodno pripremljenim povrćem, svežim spanaćem i ostatkom listića badema.