Lifestyle

Poslastica koja se topi u ustima: ČIK PROBAJTE da se odreknete ovog slatkiša! (recept)

Poslastica koja se topi u ustima: ČIK PROBAJTE da se odreknete ovog slatkiša! (recept)

Ove kocke od kikirikija su provereno jedan od najsočnijih kolača, a pripremljene su od biljnih, većinom celovitih sastojaka...

Kikiriki je poznat kao nutritivno bogata namirnica; odličan je izvor zdravih masnoća i proteina, bogat je mineralima, a uz to je zaista ukusan u raznim slatkim i slanim kombinacijama.

Ako ste u potrazi za receptom za sočan i ukusan biskvit bez ulja, jaja, mlečnih proizvoda i velikih količina brašna, uz to volite poslastice od kikirikija, ovo je idealan recept za vas.

Sastojci:

  • 170 grama maslaca od kikirikija bez dodataka
  • 170 grama sirovog kikirikija
  • 150 grama pirovog brašna iz cijelog zrna
  • 80 grama tamnog šećera
  • 70 grama šećera kokosovog cveta
  • 4,5 grama psyllium ljuskica
  • 2,5 grama sode bikarbone
  • 2 grama himalajske soli
  • 180-200 ml vode

Postupak pripreme:

  • Usitnite kikiriki u blenderu kako biste dobili finu, brašnastu teksturu.
  • Pomešajte mleveni kikiriki, brašno, šećer kokosovog cveta, sodu bikarbonu i so.
  • U posebnoj posudi pomešajte vodu i psyllium ljuskice i ostavite da odstoje nekoliko minuta.
  • Dodajte vodu sa psylliumom u posudu sa suvim sastojcima i promešajte.
  • Dodajte maslac od kikirikija i tamni muscovado i sve dobro pomešajte.
  • Odvojite smesu u kalupe za mafine.
  •  Pecite 20 minuta na 180 °Celzijusa, ili duže ako ste koristili veliki kalup.
  • Ostavite kolače da se malo ohlade (ako uspete pričekati!) kako bi se lakše vadili iz kalupa.